USR Arad cere convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

De Simion Todoca
3Comentarii
USR Arad cere convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
„Pentru că deocamdată nu se întrevede nicio rezolvare pentru problema gunoaielor care acoperă o bună parte a municipiului nostru” USR Arad solicită prefectului să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Iată ce spun cei de la USR Arad: „Proasta gestionare a tranziției spre un nou operator al serviciului de salubritate menajeră obligă locuitorii Aradului să suporte prezența gunoiului pe străzile și în cartierele din municipiu. Procedurile întârziate, clauzele abuzive ale noilor contractele, ideea nefericită de a pune cetățenii să ridice personal tomberoanele, sunt cele mai cunoscute dintre consecințele superficialității și nepăsării în tratarea nevoilor orașului.

În condițiile încălzirii vremii, prezența unei cantități ridicate de deșeuri menajere în zonele publice va expune locuitorii Aradului și mai ales copiii, la un risc crescut de îmbolnăvire. Întrucât Primăria nu pare să aibă o soluție prin care să remedieze în timp util această problemă, considerăm că se impune întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care să constate situația și să adopte măsuri pentru rezolvarea ei cât mai rapidă, în conformitate cu prevederile OUG 21/2004, care menționează la articolul 2, litera j), ”eșecul serviciilor de utilități publice” ca factor de risc”.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad, declară că ”Municipiul Arad a ajuns din nou să fie acoperit de mizerie. Acum un an am fost în aceeași situație, iar primarul și echipa din jurul său nu au învățat nimic. Aceleași abordări pripite, lipsa de planificare și de viziune la nivelul administrației locale ne fac astăzi să stăm din nou cu gunoiul pe stradă. Aspectul orașului sau confortului locuitorilor devin chestiuni secundare acum, când se pune deja problema sănătății publice”.

sergiu-vlad-2

gunoi-1

gunoi-33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor