USR Arad cere Primăriei accelerarea investițiilor

De Simion Todoca
USR Arad cere Primăriei accelerarea investițiilor
© Florin Stana Foto: JA
Organizația USR Arad avertizează asupra pericolului pierderii unor fonduri importante de la buget de către Primăria Arad, ca urmare a neexecutării investițiilor publice.

Drept urmare, filiala arădeană a USR a demarat un proiect în cadrul căruia monitorizează execuția investițiilor municipiului. „În urma analizei documentelor furnizate de Primăria Arad, din totalul de 282 de milioane de lei, alocați din bugetul consolidat al orașului pentru investiții în 2018, au fost cheltuiți până la data de 31.03.2018 puțin peste 7 milioane. Deși perioada iernii nu este una favorabilă lucrărilor de construcții, procentul de 3% executat după scurgerea unui sfert de an, constituie un serios semnal de alarmă.

Amintim că la finele anului 2016, execuția bugetară a municipiului Arad s-a finalizat cu 146 de milioane de lei necheltuiți, iar în 2017 au rămas nefolosiți 203 milioane de lei. Majoritatea acestor sume reprezintă lucrări de investiții întârziate sau neefectuate (de exemplu, numai 26% din lucrările planificate pentru 2017 au fost și realizate). Ca urmare a fondurilor necheltuite, Aradul a pierdut o sumă substanțială (46 de milioane de lei din sumele defalcate din TVA pentru echilibrare bugetară), bani pe care ar fi putut să îi primească în 2018 din bugetul național”, susțin USR-iștii.

Florin Stana, USR Arad: „Riscul de a pierde noi fonduri din bugetul statului face ca urgentarea lucrărilor de investiții să devină primordială pentru orașul nostru. În condițiile în care anul trecut a realizat un sfert din ce și-a planificat, Aradul rămâne tot mai mult în urma altor orașe, care tratează investițiile ca pe o prioritate. Din cauza sumelor necheltuite, anul acesta am pierdut 10 milioane de euro, bani care ar fi fost suficienți pentru construirea a două spitale noi. USR trage un semnal de alarmă acum, când mai este timp, pentru ca administrația locală să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile. Vom continua monitorizarea evoluției proiectelor locale, pentru a informa cetățenii și a pune presiune pe factorii de decizie”.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !