USR Arad: Gratuitățile în administrație trebuie reglementate legal și depolitizate

De Simion Todoca
2Comentarii
USR Arad: Gratuitățile în administrație trebuie reglementate legal și depolitizate
Reprezentanţii USR Arad consideră că Primăria şi CLM se fac vinovate de confuzia creată cu ocazia deschiderii ştrandului, de 1 Mai.

„Situația creată cu ocazia deschiderii sezonului 2017 al Ștrandului Neptun, fie și pentru câteva ore, este specifică ultimului deceniu de administrație locală. După un ritual devenit obicei al actualei administrații, cetățenii sunt induși în eroare și nimeni nu-și asumă responsabilitatea. Am văzut-o cel mai recent în cazul gunoaielor de pe străzi și iată că situația se continuă și în cazul accesului pe ștrand. Reamintim că, pentru câteva ore, arădenilor care au dorit să meargă la Ștrandul Neptun nu le-a fost permisă intrarea gratuită, ziua de 1 Mai reprezentând în mod tradițional data de deschidere a sezonului și o zi în care accesul este liber.

În cazul de față, o dispoziție care să reglementeze situația, fie a primarului sau a directorului de la Ștrand, trebuia adusă în mod transparent la cunoștința publicului. Este nevoie de acte și acestea trebuie publicate și prezentate atenției celor pe care îi afectează. Din păcate, la acest capitol administrația locală are lacune grave, Primăria fiind printre puținele din țară care nu afișează din proprie inițiativă toate proiectele de hotărâre supuse dezbaterii Consiliului Local sau toate dispozițiile de primar”, consideră liderii USR Arad.

Sergiu Vlad, deputat USR: „Aceste bâlbe ale celor care conduc Aradul pornesc de la modul superficial cu care aceștia sunt obișnuiți să trateze nevoile cetățenilor. Acțiunile lor sunt mai degrabă motivate de necesități politice și de imagine, decât de interesele locuitorilor. În consecință avem o administrație dezarticulată, autoritaristă, incapabilă să servească necesitățile reale ale colectivității”

USR consideră că nevoia de transparență și predictibilitate în administrație nu este un simplu moft. Se impun decizii clare, asumate din timp de administrație și respectate. Consiliul Local trebuie să fie cel care decide, prin adoptarea unui calendar anual al acestor gratuități. Astfel se evită situațiile ca cele din acest 1 mai dar și folosirea lor în scopuri electorale.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor