USR Arad: „Programul de guvernare, dovada eşecului PSD”

1Comentariu
USR Arad: „Programul de guvernare, dovada eşecului PSD”
© Vlad Botoş
Liderii uniunii afirmă că „modificarea radicală a Programului de guvernare dovedeşte că PSD este dispus să sacrifice viitorul întregii țări”

După ce şi-a înlăturat guvernul, motivând că nu a performat, PSD dă o nouă dovadă a propriului eşec la conducerea României. Afirmaţia aparţine liderilor USR Arad, care în cel mai recent comunicat de presă afirmă că „modificarea radicală a Programului de guvernare dovedeşte nu numai că PSD se află pe un drum fără ieşire, că promisiunile cu care a câştigat alegerile au fost o înșelătorie, ci și că este dispus să sacrifice viitorul întregii țări. Partidul Social Democrat tocmai a pus destinele României în mâinile unor iresponsabili, total lipsiți de pregătire pentru domeniile pe care trebuie să le administreze. Cum va gestiona un absolvent de filosofie şi literatură din Craiova situaţia economiei atunci când impozitul pe cifra de afaceri va afecta grav companiile şi angajaţii acestora? Studii de impact al impozitării anunţate estimează că 1 din 3 firme va fi expusă riscului de a intra în insolvenţă! Măsura creșterii artificiale a salariului minim a creat deja câteva mii de șomeri. Apelând la o creştere populistă a taxelor (care va avea drept efect plecarea investitorilor), PSD pedepseşte valori precum munca, inițiativa şi pune România pe un drum divergent față de Uniunea Europeană”.

PSD sacrifică inclusiv bugetarii

Tot în comunicatul USR se mai arată faptul că „prin modificarea propriilor promisiuni electorale, PSD se concentrează pe nucleul-dur al votanţilor săi: pensionarii şi persoanele cu venituri reduse. Incapabil să guverneze în folosul țării în ansamblu, PSD sacrifică inclusiv bugetarii, alături de economia şi dezvoltarea României, pe altarul incompetenței și lipsei de responsabilitate. Alături de o lege a salarizării șchioapă, fără nicio legătură cu modernizarea atât de necesară, măsurile recent anunțate au menirea de a salva aparențele unei guvernări disperate să stea la putere pentru a se feri din calea justiției”.

Concluziile USR

Vlad Botoş, preşedinte USR Arad, concluzionează: „Am studiat faimosul program de guvernare al PSD-ului, recent actualizat. Cu ajutorul acestui text, destul de greu de citit ca formă şi conţinut, PSD-ul își propune să guverneze astăzi, alături de ALDE şi a obţinut un procent de 48% la ultimele alegeri parlamentare. Concluzia: este un program împotriva dezvoltării economice, aş spune chiar împotriva capitalului privat. Nu reiese absolut deloc cum vom ajunge la o infrastructură rutieră decentă. Este un program care are ca şi strategie doar creşterea veniturilor în sectorul bugetar…însă nu arată cum exact va putea fi realizat acest deziderat, în timp ce mediului economic privat, cel care până la urmă produce plus-valoare i se cam taie răsuflarea.”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor