USR Arad propune 10% bonificație la plata taxelor

De Andreea Pintea
USR Arad propune 10% bonificație la plata taxelor
ARAD. USR Arad a reluat solicitarea adresată la finele anului trecut, prin care dorește acordarea unei bonificații de 10% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie a anului respectiv.

„Ne bazăm această solicitare pe o analiză a nivelului bonificației pentru plata în avans a impozitelor, acordate de administrația locală a municipiului nostru comparativ cu a altor municipii similare (municipii de rang II – Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare) și a unor municipii de rang I (Timișoara, Cluj-Napoca). Toate municipiile amintite recompensează cetățenii pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie cu o reducere de 10%, în timp ce arădenii primesc doar 5% și numai pentru clădiri și terenuri (nu și pentru mijloace de transport)”, susțin USRiștii arădeni.

Deputatul Sergiu Vlad a subliniat, la rându-i: „Am propus această măsură acum un an și o susținem în continuare. Considerăm că ea trebuie adoptată de urgență de Consiliul Local Municipal, pentru că arădenii merită această reducere, la fel ca cetățenii din Oradea, Timișoara sau Cluj-Napoca. Impactul asupra bugetului local al majorării bonificației (de la 5% la 10% pentru clădiri și terenuri și de la 0% la 10% pentru mijloace de transport), calculată pentru execuția bugetară a anului 2017, este de aproximativ 585 de mii de euro În același timp, municipiul nostru cheltuie anual de cel puțin zece ori această sumă pentru distracții și evenimente prin care se face campanie actualei administrații.”

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !