USR Arad: „Regenerarea dă în gropi”

De Simion Todoca
1Comentariu
USR Arad: „Regenerarea dă în gropi”
Proiectul regenerării urbane defilează prin Arad, în lipsa vreunei preocupări a administrației locale față de respectarea standardelor de calitate.

Chiar dacă problemele nu reprezintă neapărat o regulă, acolo unde ele există și beneficiarul a fost sesizat, responsabilii din primărie nu au luat măsuri pentru remedierea lor.

În urmă cu câteva săptămâni, USR Arad sesiza primăria Arad referitor la montarea necorespunzătoare a bordurilor adiacente carosabilului pe unele segmente ale străzii Dimitrie Bolintineanu. Asta în speranța de a provoca o reacție, care să oblige constructorul să remedieze respectivele neconformități. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic, lucrarea a rămas la fel. Recent, pe aceeași stradă, asfaltul proaspăt turnat pe trotuare formează bălți.

download-1Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Consecința acestei gestionări a contractelor de lucrări publice de către primărie este aceea că executantul nu se simte stimulat să crească standardul de calitate. USR susține o abordare similară celei din mediul privat, cu contracte clare, care să stipuleze inspecții pe perioada executării lucrărilor, mecanisme de soluționare a sesizărilor și a problemelor, precum și sancțiuni. Deși proiectul regenerării urbane reprezintă mai degrabă o borduriadă, fără a conduce la o remodelare funcțională de substanță, la creșterea utilității zonelor respective pentru locuitorii municipiului, nu putem să acceptăm cheltuirea banilor orașului fără respectarea calității. USR va monitoriza în continuare calitatea lucrărilor și vom sesiza orice aspect necorespunzător. Rugăm și cetățenii să procedeze la fel, în speranța că primăria va reacționa și banii nu vor fi plătiți pe lucrări cu probleme”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor