USR: Comisia de Tăiat Hârtii 2 propune simplificarea eliberării și reînnoirii actului de identitate

De Simion Todoca
USR: Comisia de Tăiat Hârtii 2 propune simplificarea eliberării și reînnoirii actului de identitate
USR propune un prim pachet de soluții concrete pentru a elimina birocrația inutilă de care se lovesc cetățenii români, atât cei din țară cât și cei din Diaspora, atunci când sunt nevoiți să își reînnoiască actele de identitate.

Pe adresa Comisiei de Tăiat Hârtii 2 (CTH2), cetățenii au trimis numeroase sesizări privind procesul excesiv de birocratic pe care trebuie să îl parcurgă atunci când solicită eliberarea actelor de identitate. O situație des reclamată CTH2 îi privește pe românii din Diaspora, care sunt obligați să facă un drum în țară ori de câte ori este necesar să își reînnoiască actele de identitate.

În țară, cetățenii reclamă procedurile extrem de birocratice atunci când sunt nevoiți să își reînnoiască actele de identitate chiar dacă datele lor de identificare nu s-au schimbat.

Deputații USR Cătălin Drulă și Tudor Benga au preluat propunerile de debirocratizare propuse de către voluntarii Comisiei de Tăiat Hârtii 2 și vor susține în Comisia pentru administrație și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, amendamente la Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Amendamentele depuse la proiectul de lege aflat în dezbatere parlamentară prevăd:

1. Eliberarea cărții de identitate prin oficiile diplomatice astfel încât românii din Diaspora să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în țară pentru a-și face sau pentru a-și schimba cartea de identitate.

2. Prezentarea dovezilor de domiciliu la reînnoirea cărții de identitate (ex: copii după contracte de vânzare-cumpărare, contracte de închiriere etc.) doar dacă domiciliul s-a schimbat între timp.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !