USR: „Instanța a decis: cortul a fost demolat ilegal”

De Andreea Pintea
USR: „Instanța a decis: cortul a fost demolat ilegal”
Reprezentanții USR Arad arată că instanța de fond le-a admis plângerea contravențională prin care s-a cerut anularea procesului verbal.

„USR Arad a dovedit în instanță că acțiunea de demolare a cortului #FărăPenali a fost o măsură abuzivă a primarului Gheorghe Falcă, un oponent agresiv al proiectului, de la lansare și până la finalul său”, susțin USRiștii arădeni.
Aceștia arată într-un comunicat de presă: „Instanța de fond s-a pronunțat ieri – n.r. joi, 18 octombrie, dând dreptate USR Arad. Mai precis, a admis plângerea contravențională prin care am cerut anularea procesului verbal de contravenție și implicit recunoașterea faptului că primarul a dispus în mod ilegal desființarea cortului USR. Amintim că în luna iulie, la sesizarea unui consilier local al PSD, USR Arad a fost amendat cu 1.000 de lei, iar primarul PNL Gheorghe Falcă a dispus personal demolarea cortului #FărăPenali din fața magazinului Ziridava. Motivul invocat a fost unul inventat, mai precis lipsa autorizației de construire, document care nu este cerut de lege pentru amplasarea unui cort”.
Cătălin Mihalache, avocat din cadrul USR Arad, subliniază: „În calitate de reprezentant al petentului, mi-a fost ușor să susțin punctul de vedere al USR Arad, deoarece legea este foarte clară. Acele construcții provizorii pentru care este cerută autorizație de construire sunt precizate în mod explicit, iar cortul nu se regăsește între ele. Mai mult, avem în Arad nenumărate exemple de corturi și structuri similare, amplasate cu ocazia diverselor evenimente și manifestări organizate de administrația locală, pentru care nu s-a eliberat autorizație de construire. În aceste condiții, mă întreb dacă Poliția Locală pur și simplu nu cunoaște legea sau este un instrument al unui primar mincinos și răzbunător, dispus să comită orice abuz pentru a-și face jocurile politice?”.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !