USR va sesiza organele penale: „administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad”

De Simion Todoca
Reactualizat la:
12Comentarii
USR va sesiza organele penale: „administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad”
© Stadioanele au fost demolate
Deputatul USR Sergiu Cosmin Vlad a primit răspuns de la Ministerul Tineretului şi Sportului, pe care l-a interpelat cu privire la demolarea stadioanelor din Arad.

„Deputatul Sergiu Cosmin Vlad (USR) s-a adresat Ministerului Tineretului și Sportului în legătură cu desființarea stadioanelor arădene Vagonul, Strungul și Telecom. Ținând cont și de implicarea firmei primarului, vorbim de posibile conotații penale, iar USR se va adresa organelor competente” se arată în Comunicatul USR Arad.

„În răspunsul primit de la MTS se precizează că „schimbarea destinației bazelor sportive la care se face referire s-a făcut FĂRĂ RESPECTAREA LEGISLAȚIEI în vigoare”. Primarul Gheorghe Falcă a încălcat prevederile articolului 79 din Legea 69/2000 a Educației fizice și sportului, care spune: ”(1) Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate. Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi societăţilor comerciale care deţin active patrimoniale destinate activităţii sportive ce au aparţinut statului.”. Ministerul vine și subliniază că „nu a inițiat niciun act normativ pentru schimbarea destinației sau desființarea acestor baze sportive, nu i s-a solicitat avizul pentru desființarea vreunei baze sportive din cele enumerate si nici nu i s-a solicitat un aviz pentru construirea prealabilă a altor baze similare celor desființate” , precizează USR.

Sergiu Cosmin Vlad: „Aradul a pierdut definitiv trei stadioane, arena UTA-ei este pentru mult timp scoasă din funcțiune, stadionul Motorul impracticabil, terenurile din subcetate sunt deteriorate. Echipa simbol a orașului joacă în județ, după ce anul trecut a oferit întregii țări momente pentru care nouă ne este rușine. Acum s-a dovedit că administrația locală a distrus bazele sportive cu încălcarea flagrantă a legislației. Aici Gheorghe Falcă nu mai are pe cine să dea vina, s-a comportat cu patrimoniul Aradului ca și cum ar fi proprietatea sa personală, iar cetățenii, ca de obicei, sunt cei care suportă consecințele. Singula soluție este o nouă administrație, care să repare răul deja făcut, să construiască alte stadioane în locul celor demolate. Ne vom adresa Parchetului și DNA, omul acesta trebuie să plătească pentru că și-a bătut joc de sport și de arădeni”.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor