UTA a scăpat de Bătrâna Doamnă

De Leo Sfara
12Comentarii
UTA a scăpat de Bătrâna Doamnă
O victorie considerată imensă a obținut clubul fanion al Aradului: Începând din această lună, mai precis de pe data de 7 iunie, poate folosi numele FC UTA!

Astăzi, într-o conferință de presă comună a celor de la clubul UTA și Suporter Club UTA, s-a anunțat marea veste. Actualul club, UTA Bătrâna Doamnă poate folosi numele de FC UTA, cel mai probabil din sezonul viitor se va schimba și numele. Iată că, în sfârșit, visul utiștilor s-a îndeplinit, iar acum problemele legate de nume sau palmares nu mai există. Și asta vine exact înainte barajului cu Poli Timișoara, o veste – iată – cum nu se poate mai bună.

Iată, în continuare, ce au spus cei implicați.

Dan Proca, liderul Suporter Club UTA: ”De când am luat decizia de a continua, prin clubul nou-înființat, pentru generațiile viitoare, tot ce a însemnat UTA, am început și lupta de a obține numele Fotbal Club UTA Arad. Mai exista un ONG, de pe vremea fuziunii cu Salonta, care, deși e în faliment, ținea blocată denumirea. Multă lume ne întreba ce facem cu numele, se lucra în paralel, poate unora li se părea că nu se întâmplă nimic, dar nu a existat nicio secundă în care nu am luptat, pe toate căile posibile. În toată țara sunt discuții legate de sigle sau palmares, echipe ale suporterilor duc lupte pentru a le vedea scoate de sub faliment, sunt primării care încearcă să le răscumpere. Noi avem aceste lucruri – sigla, culorile, palmaresul. Mai doream și acest mic ghimpe, denumirea de ”Bătrâna Doamnă” doream să revină un supranume, pentru că aveam impresia că unii o rosteau sub formă de dispreț, nu sub formă de apreciere. Nu am auzit pe nimeni să pronunțe denumirea întreagă la alte echipe. Pentru noi lucrurile erau foarte clare, am decis să susținem acest club pentru generațiile următoare. Am spus atunci ”Timpul să ne judece”, iar tot ce ține juridic de marca UTA a luat sfârșit. Rămâne ca acest club să continue cu o promovare în Liga I și, ulterior, de ce nu?, să redevenim unul dintre cele mai importante cluburi din România”.

La rândul său, avocatul care s-a ocupat de partea juridică, Alin Vesa a declarat: ”Ce m-a făcut prezent să fiu prezent în fața presei este bucuria imensă de a obține acest drept, de a folosi denumirea Fotbal Club UTA Arad. Ultima înfățișare în instanță a avut loc pe 25 mai, iar miercuri, 7 iunie, a venit sentința definitivă. Au fost făcute demersuri de ani de zile, Ministerul Justiției a considerat că nu am avea dreptul, am primit mai multe refuzuri, am discutat și telefonic, nu am obținut răspuns favorabil. Ne-am pus pe legislație, am găsit o prevedere care ne-a avantajat și, ca urmare suntem în fața dumneavoastră. Așa a fost să fie, să avem sută la sută legitimitate tocmai înainte de a disputa barajul”.

Iar directorul general de la UTA, Decebal Grădinariu a completat: ”De-a lungul timpului, am avut, pe lângă competiția sportivă, o luptă foarte importantă în instanță pentru recâștigarea dreptului de a deține acest nume. Decizia a venit pe 7 iunie. E o luptă câștigată cu ajutorul avocatului Alin Vesa”.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor