Utopia RER: planuri și faze de intervenție. Poliția Rutieră Arad a mai aplicat firmei două amenzi

De Ioana Costas
39Comentarii
Utopia RER: planuri și faze de intervenție. Poliția Rutieră Arad a mai aplicat firmei două amenzi
© Stațiile de tramvai, căile de acces și drumurile - fotografiate astăzi - necurățate de zăpadă Foto: Andreea Pintea
RER Vest, prin Primăria Arad, spune că a acționat cu prioritate 0 și 1 (?), încă de luni seara cu utilaje specializate pentru a împrăștia material antiderapant pe arterele principale, căile de acces în oraș, poduri, piețe și stații. Pe de altă parte, Poliția Rutieră Arad a mai aplicat, astăzi, două amenzi firmei care se ocupă cu deszăpezirea orașului: 10.875 de lei, respectiv 7.250 de lei.

RER precizează, prin intermediul unui comunicat de presă remis de către Primăria Arad că „intervențiile au continuat pe tot parcursul nopții, când s-a intervenit și pe prioritatea 2 – străzile asfaltate cu acces spre locuințe”. Și totuși, Poliția Rutieră Arad a sancționat, luni seara, firma RER pentru că nu a intervenit, iar pe șoselele din municipiu s-a format polei.

„Având în vedere căderile de zăpadă înregistrate luni, 26 februarie, utilajele operatorului de salubritate responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C.RER Vest SA Oradea a acţionat în jurul orei 17.00 cu 5 utilaje specializate pentru a împrăştia material antiderapant. S-a acționat pe prioritate 0 şi 1, respectiv pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii. Intervenţiile au continuat pe tot parcursul nopţii, când s-a intervenit şi pe prioritatea 2 (străzile asfaltate cu acces spre locuinţe). Având în vedere faptul că precipitaţiile au continuat, stratul de zăpada acumulat pe carosabil a ajuns la 5 cm, astfel că operatorul de salubritate a intrat într-o nouă fază a planului de intervenţie”, se arată în comunicatul Primăriei Arad.

Potrivit comunicatului, care îl citează pe directorul de producție al RER, Ionel Ban, „din cauza căderilor de zăpadă la temperaturi scăzute înregistrare în cursul acestei dimineţi, începând cu ora 8 s-a impus intervenţia cu plugurile. Ordinea a fost aceeaşi: prioritatea 0 şi 1, iar în acest moment este în derulare prioritatea 2. Pentru a degaja arterele din municipiu în cel mai scurt timp posibil s-a suplimentat cu 3 numărul utilajelor de mare capacitate pentru intervenţie în împrăştiere material antiderapant şi în mod special la pluguit”.
„Interventia operatorului de salubritate va continua până la finalizarea completă a acţiunii de dagajare a carosabilului”, mai precizează Primăria Arad.

Sutele de fotografii realizate de arădeni și publicate pe rețelele de socializare arată că în realitatea lucrurile au stat cu totul altfel.

Iar ceea ce susținem este întărit de Poliția Rutieră Arad care, marți, 27 februarie, a mai aplicat două sancțiuni firmei responsabilă cu deszăpezirea municipiului. Astfel, potrivit reprezentanților IPJ Arad: „Omisiunea de a-și îndeplini obligația de a asigura viabilitatea drumului prin distribuirea de material antiderapant, continuă să fie sancționată de polițiștii Biroului Rutier. Astfel, până la această oră au fost aplicate încă două sancțiuni contravenționale în valoare de 10.875 de lei și 7.250 de lei, conform prevederilor legale”.

Societatea care se ocupă de deszăpezirea șoselelor din municipiul Arad - RER - a fost amendată în urma ninsorii de luni. RER nu a acționat pentru ca deplasarea mijloacelor de transport pe raza orașului să se desfășoare în siguranță. Drumurile din municipiu au fost acoperite de polei, iar urmările s-...
Primăria spune că RER a acționat luni seara. Arădenii au umplut rețelele de socializare cu șoselele din Arad, acoperite de zăpadă.Primăria Arad a remis luni seara un comunicat de presă în care a menționat faptul că societatea care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor din municipiu – sau măcar o parte...39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor