Uţu Rohozneanu cere Tribunalului Bucureşti să îl elibereze

De Ioana Costas
4Comentarii
Uţu Rohozneanu cere Tribunalului Bucureşti să îl elibereze
„Împăratul” vrea să fie eliberat din penitenciar şi a depus o cerere în acest sens, ce se va judeca luna aceasta.

Este ultimul din celebrul lot „Împăratul” care se mai află (încă) după gratii, toţi ceilalţi fiind deja liberi: unii de multă vreme, alţii eliberaţi doar anul trecut, înainte de Crăciun. Este vorba de Uţu Claudiu Rohozneanu, care execută o pedeapsă de 26 de ani, o lună şi 20 de zile de închisoare cu executare şi 5 ani interzicerea unor drepturi. „Împăratul” a ajuns după gratii la începutul anului 2009, după ce procurorii DIICOT Arad au destructurat gruparea pe care o conducea şi care acţiona pe raza judeţului Arad.
În 24 martie, Uţu Rohozneanu va afla dacă judecătorii Tribunalului Bucureşti îl vor elibera sau nu. În iulie 2015, la Tribunalul Bucureşti s-a judecat prima dată cererea de întrerupere a pedepsei depusă de Rohozneanu. Atunci, judecătorii bucureşteni au cerut „a ne înainta acte şi înscrisuri medicale din care să rezulte dacă petentul este în evidenţă cu afecţiuni medicale. Ulterior, efectuare raport de expertiză medico-legală”. În 7 martie 2016, Tribunalul Bucureşti a confirmat faptul că a primit un raport medico-legal în ceea ce-l priveşte pe Rohozneanu şi a repartizat pentru soluţionare cazul. Data aleasă: 24 martie.

„Ocupaţia” din puşcărie

După ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul instrumentat de DIICOT Arad şi în timp ce se afla în penitenciar, „Împăratul” a fost prins făcând trafic internaţional de droguri de mare risc „organizând şi coordonând procurarea unei importante cantităţi de cocaină din Venezuela şi transportarea drogurilor de mare risc pe rută aeriană către Spania”. Drogurile urmau să ajungă în România din ordinul lui Rohozneanu şi al complicilor săi. Numai că unul dintre complici a fost prins pe aeroportul din Madrid cu 3,7 kilograme de cocaină asupra sa. Potrivit autorităţilor „Împăratul” a pus la cale un alt plan: ca drogurile să fie introduse în România ascunse în bara unei maşini. Aşa au fost prinşi alţi doi complici de-ai lui: la frontiera Nădlac, cu 1,5 kilograme de cocaină ascunse în bara de protecţie a maşinii.
Uţu Claudiu Rohozneanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru complicitate la trafic de droguri.

26 de ani

Tribunalul Bucureşti a decis contopirea pedepselor la care a fost condamnat „Împăratul” – cea de 10 ani în dosarul DIICOT Arad şi cea de 12 ani pentru complicitate la trafic de droguri. „Contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare sporită cu 14 ani, o lună şi 20 de zile, urmând ca în final condamnatul să execute 26 de ani, o lună şi 20 de zile închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor”, se arată în soluţia Tribunalului Bucureşti.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor