Uțu Rohozneanu, cu un picior afară din penitenciar! Judecătoria Ploiești a admis cererea de eliberare!

De Ioana Costas
21Comentarii
Uțu Rohozneanu, cu un picior afară din penitenciar! Judecătoria Ploiești a admis cererea de eliberare!
Judecătoria Ploiești a hotărât, în 15 iunie, să admită cererea de eliberare condiționată în ceea ce-l privește pe Uțu Rohozneanu. „Împăratul” mai are însă un hop de trecut.

După gratii de la începutul anului 2009 – condamnat la 17 ani de închisoare – lui Uțu Rohozneanu i s-a ivit o șansă extraordinară de a păși dincolo de gratii, spre libertate. Și asta deoarece, în 15 iunie 2017, Judecătoria Ploiești a decis: „admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti, privind condamnatul Rohozneanu Uțu Claudiu, din executarea pedepsei de 17 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Prahova. Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. V. Cod penal şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului, căruia i se atrage atenţia asupra disp. art.61 V.Cod penal, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.06.2017”. Așadar, cel căruia în trecut i se spunea „Împăratul” nu este chiar liber, deoarece hotărârea instanței din Ploiești poate fi contestată.

Istoria lui Uţu

Uțu Claudiu Rohozneanu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru faptele comise, împreună cu „locotenenții” săi, dosarul fiind instrumentat de DIICOT Arad și trimis apoi spre judecată. Printre faptele comise în acest dosar de Rohozneanu și ai lui se enumeră: tentativă de omor, șantaj, loviri și alte violențe, lipsire de libertate etc.

Acum, toți membrii fostei grupări „Împăratul” se află în libertate după ce și-au ispășit pedepsele primite în acest dosar. Rohozneanu a mai fost condamnat, în perioada în care își ispășea pedeapsa de 10 ani, pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc – infracțiune pe care a comis-o în timpul în care se afla în penitenciar – la 12 ani de închisoare cu executare. Instanța i-a contopit pedepsele (cea de 10 ani cu cea de 12 ani, luându-se în considerare și condamnările neexecutate din anii 2001, 2002, 2005, 2006, 2007 și 2008) și a decis că „Împăratul” trebuie să execute 26 de ani, o lună și 20 de zile de închisoare cu executare. După ce a pronunţat hotărârea prin care contopea pedepsele, Tribunalul Bucureşti a dat posibilitatea ca aceasta să fie atacată. Şi asta a şi făcut Rohozneanu. Iar Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Uţu Rohozneanu să execute 17 ani de închisoare.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor