UVVG a demarat un nou ciclu de conferințe pe teme de securitate europeană susținute de prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan din cadrul UBB

Dr. Adrian Liviu Ivan
Dr. Adrian Liviu Ivan
Facultatea de Științe Socio Umane, Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a organizat, în data de 28.10.2015, conferința cu tema „Securitatea Uniunii Europene – evoluția geopolitică la nivel european și mondial”, susținută de prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan, din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, cunoscut specialist în domeniul relaţiilor internaţionale și studiilor europene, personalitate recunoscută pe plan național și internațional.

În cadrul primei conferințe au participat, pe lângă studenții avizați ai Facultății de Științe Socio Umane, Educație Fizică și Sport și două clase de elevi din mediul preuniversitar, respectiv de la Liceul Pedagogic și Seminarul Teologic.
Conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport, ne-a declarat: „Prezența elevilor la lucrările conferinței este de a-i pune în legătură cu mediul academic, de a le prezenta intervenții utile și interesante pentru lumea în care ei trăiesc. Este un ciclu de conferințe care va continua, în luna decembrie, cu un alt invitat de marcă alături de prof. Adrian Liviu Ivan, fiind vorba despre prof. Iordan Bărbulescu de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, care este o voce extrem de autorizată în domeniul studiilor europene, dar și o serie de conferințe surpriză pe care le pregătim de-a lungul întregului an universitar”.
„Am început un nou ciclu de conferințe la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad legat de politica externă și securitatea Uniunii Europene. Am pornit de la ideea că, din cauza crizei refugiaților, există unele probleme serioase în a construi un punct de vedere comun în imaginea externă a Uniunii Europene și atunci ne dorim să vedem unde și cum s-a construit politica externă și care sunt avantajele și dezavantajele Uniunii Europene astăzi în a fi cu adevărat un actor internaţional”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.
„Avem deosebita plăcere și onoare să-l avem alături de noi și în acest an universitar pe prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, care din punctul meu de vedere și al majorității specialiștilor, reprezintă vocea cea mai autorizată în domeniul relaţiilor internaţionale și al studiilor europene la ora actuală din România, o personalitate recunoscută pe plan național și internațional, care a venit în fața cadrelor didactice, studenților și elevilor pentru a prezenta una dintre temele de actualitate legată de evoluția geopolitică la nivel european și mondial, respectiv provocările la adresa politicii externe și de securitate comună a Uniunii Europene. Ne aflăm într-o perioadă tulburată a existenței Uniunii Europene când multiple încercări apasă pe umeri politicienilor europeni. Avem criza emigranților tratată cu mai mult, sau mai puțin succes, problema ucraineană, intervenţia Rusiei în Siria, care complică contextul internaţional”, a subliniat conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !