UVVG i-a acordat Academicianului, Prof. univ. dr. docent, Cristian Ioan D. Hera, vicepreședintele Academiei Române, titlul de Doctor Honoris Causa

UVVG i-a acordat Academicianului, Prof. univ. dr. docent, Cristian Ioan D. Hera, vicepreședintele Academiei Române, titlul de Doctor Honoris Causa
Comunitatea din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a aflat, vineri, 09.10.2015, în sărbătoare academică prilejuită de acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa, domnului Academician, Prof. univ. dr. docent Cristian Ioan D. Hera, vicepreședinte al Academiei Române, inginer agrochimist, doctor în agronomie, doctor docent în științe, Președinte al Secției de Științe Agricole și Silvice a Academiei Române, distinsă personalitate care se bucură de o recunoaștere națională și internațională certă.

Evenimentul festiv a avut loc în Sala „Regele Ferdinand” din cadrul Primăriei Arad, unde au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, președinte al Comisiei de analiză de acordare a DHC, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, prorectori, membrii Senatului Universitar condus de conf. univ. dr. Sorin Bașchir, studenți, masteranzi, doctorazi, postdoctoranzi și membri ALUMNI-UVVG.
„Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este deosebit de onorată să-și poată exprima admirația și prețuirea față de o personalitate marcantă a științei contemporane, domnul Academician, Prof. univ. dr. docent Cristian Ioan D. Hera. Conferirea titlului de Doctor Honoris Causa reprezintă o recunoaștere a valorii profesionale, academice și a prestigiului științific al domniei sale, după o carieră dedicată cercetării și studiilor avansate în domeniul științelor agricole, precum și aplicării cunoștințelor în domeniu în beneficiul întregii societăți”, a subliniat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG.
Prof. univ. dr. docent Cristian Hera, vicepreședinte al Academiei Române, a declarat: „După ce am vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Institutul de Științe ale Vieții, vă mărturisesc că sunt și mai încântat de propunerea pentru acordarea acestui titlu, care mi-a fost făcută de către rectorul fondator al Universității, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, cu circa trei ani de zile în urmă. A trecut o perioadă de timp, dar sunt extrem de bucuros şi onorat pentru că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este complexă și dotată cu aparatură și utilaje de ultimă oră. Cercetarea științifică desfășurată în cadrul Universităţii va reprezenta baza viitorului pentru generația următoare. Apreciez în mod deosebit cadrele universitare de aici, pe care le cunosc de mult timp, dar și pe cele care le-am cunoscut acum. Vestul, care este „fruncea” întotdeauna, are și șansa de a crea tineri care să ducă viitorul țării mai departe. Sunt extrem de bucuros și onorat să mă aflu aici și vom continua legăturile cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”.
„Suntem onorați de vizita făcută la Universitatea noastră de către una dintre cele mai mari personalități ale României, domnul prof. univ. dr. docent Cristian Ioan Hera, vicepreşedintele Academiei Române, întemeietor al agrochimiei în țara noastră, căruia Senatul Universității i-a acordat cea mai înaltă distincţie academică de Doctor Honoris Causa, care este o recunoaștere a cercetării științifice și a meritelor pe care le are pentru dezvoltarea agriculturii în România. Timp de peste 60 de ani a fost cel care a condus Institutul Fundulea din România, a reprezentant țara noastră la Viena, în Academia de Energie Atomică și a îndeplinit multe alte funcții de mare responsabilitate în cadrul Ministerului Agriculturii. Excelenţa Sa a depus o jerbă de flori la Monumentul lui Vasile Goldiș, care a înfăptuit cel mai înalt act din istoria post modernă a României. A vizitat Campusul Universitar, Castelul și Grădina Botanică Universitară Macea, precum și Institutul de Științe ale Vieții din cadrul Universității noastre, unde am identificat noi posibilități de colaborare cu diferite secții ale Academiei Române”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Daniel Albu

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !