UVVG in proiectul Grundtvig

De Vasile Filip
UVVG in proiectul Grundtvig
O delegație a UVVG, în Turcia, în cadrul proiectului „Feeling Younger by Getting Older”.

ARAD. O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” condusă de conf. univ. dr. Marinela Cojocariu, a participat, recent, în Kirsehir (Turcia) la cea de-a cincea întâlnire de lucru din cadrul proiectului Grundtvig „Feeling Younger by Getting Older”, în care UVVG este parteneră alături de alte universităţi şi organizaţii non guvernamentale din 15 ţări europene.

Proiectul are ca obiectiv principal creşterea gradului de cunoaştere a utilizării tehnologiei moderne în rândul persoanelor cu vâsta de peste 50 de ani iar programul întâlnirii găzduite a durat două zile și a cuprins prezentări legate de procesul de implementare al proiectului dar și vizite locale la două centre educative și o grădiniță.

În prima parte a întâlnirii Cosmin Herman, manager MoodleRo, a prezentat o metodă de instruire a profesorilor cu vârsta de peste 50 de ani în predarea cursurilor la distanță, folosind platforma Moodle. Moodle este platforma cea mai utilizată de formare și evaluare on-line concepută pentru a oferi educatorilor și elevilor un sistem sigur și bine organizat de predare și învățare.

A doua zi participanții din cadrul proiectului FYGO au vizitat sub îndrumarea coordonatorului local al proiectului un centru educativ de stat în cadrul căruia persoanele vârstnice dar și tinerii din Turcia au ocazia să participe la diferite activităţi variind de la ateliere în care vârstnicii sunt învățați să scrie și să citească până la cele de limba engleză sau IT. Cea de-a doua vizită a fost la un centru de recreere familială care funcționează de asemenea sub patronajul municipalității. Aceste tipuri de centre sunt foarte populare în rândul femeilor deoarece le oferă posibilitatea de a crea diferite obiecte de broderie, artizanat sau artă pe care mai apoi au ocazia să le vândă. Ultima vizită a fost cea din cadrul unei grădinițe unde delegația a fost întâmpinată călduros de către directorul instituției care le-a oferit explicații cu privire la felul în care funcționează sistemul educativ din Turcia.

Grundtvig

Programul Grundtvig are drept scop îmbunătăţirea calităţii educaţiei adulţilor şi se adresează organizaţiilor care activează în domeniul educaţiei adulţilor, din sistemul formal cum ar fi şcoli, universităţi, precum şi cel non-formal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !