UVVG la “Zilele Aradului”

De Vasile Filip
UVVG la “Zilele Aradului”
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, parteneră în organizarea „Zilelor Aradului 2013”.

ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, unde Primăria Arad este membru fondator, este și în acest an parteneră în organizarea „Zilelor Aradului 2013”.

Manifestările științifice și sportive organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” în parteneria cu Primăria Arad sunt următoarele:

* 23.08.2013 (locaţia Primăria Arad –Sala Ferdinand, orele 10,00): „Simpozionul ştiinţific naţional cu tema „95 de ani de la Marea Unire” – responsabili dr. Doru Sinaci, dr. Stelian Boia, drd. Daniel Albu

* 23.08.2013 (locația: Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport, orele 11,00) – Workshop „Viaţa şi educaţia” – moderatori-responsabili lect. univ. dr. Aurora Lupaş şi prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport.

În data de 16.08.2013, orele 11,00 la Casa Universitarilor şi studenţilor din Bd. Revoluţiei, Nr. 92 s-a desfăurat Vernisaj de artă fotografică cu tema: „Roma şi Columna lui Traian” – în deschiderea Zilelor Aradului – responsabil Virgiliu Jireghie

Lect. univ. dr. Virgiliu Jireghie, director Goldiș TV, ne-a declarat: „Expoziția „Roma și Columna lui Traian” a rezultat în urma unei vizite făcute în luna mai la Roma, organizată de Liga Culturală a Românilor de pretutindeni a cărei președinte este Victor Crăciun, dumnealui fiind și Doctor Honoris Causa a Universității de Vest „Vasile Goldiș”. În organizarea acestei vizite, UVVG a avut un rol important, alături de alte asociații culturale din București și din țară. În cadrul vizitei a avut loc un simpozion la Accademia di Romania în care au fost prezentate lucrări științifice legate de subiectul Columna lui Traian la 2000 de ani de existență și s-au prezentat lucrări interesante ale unor academicieni și profesori universitari. A urma apoi dezvelirea unei plăci comemorative la Accademia di Romania care marchează faptul că au trecut 2000 de ani de la ridicarea acestei columne. Accademia di Romania este Academia Română ridicată de Nicolae Iorga cu sprijinul guvernului român și italian în jurul anului 1928. Este o clădire remarcabilă. Printre semnatarii acestei plăci se află și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Apoi a avut loc o întâlnire cu membrii comunității românești din Roma la Columna lui Traian și decernarea unor medalii jubiliare „Decebal și Traian” înmânate de dl. Victor Crăciun, medalie care i-a fost acordată și d-lui. prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, pe care i-am înmânat-o la întoarcerea în țară. Tot cu această ocazie, delegația universității noastre a mai făcut o donație de cărți comunității românești din Roma, fiind vorba despre cele mai valoroase lucrări de ordin științific și istoric de la University Press”.

În perioada 17-18.08.2013, s-a desfășurat competiţia sportivă: „Cupa UVVG la Volei pe plajă – Baza Sportivă din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport – Str. Praporgescu, Nr. 1-3) – responsabil Radu Sabău.

CUPA UVVG la VOLEI PE PLAJĂ

CS ProVolei Arad a organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad ediția din acest an a Cupei UVVG la volei pe plajă.

Radu Sabău, Președintele CS ProVolei Arad, ne-a declarat: „Pe terenul nou amenajat s-au întrecut echipe din Arad, Timișoara, Caransebes, Lugoj, Oradea, Satu Mare si Deva. Și de aceasta dată sportivii care au reprezentat echipele UVVG ProVolei Arad au dominat această frumoasă întrecere dovedind încă o dată, dacă mai era cazul, că pregătirea în această disciplină sportivă și susținerea pe care o au din partea celor două instituții mai sus menționate nu este în van”.

Clasamentele sunt următoarele:

La fete:

1. Rovas Raluca/Pujky Denisa – UVVG ProVolei Arad

2. Ștefan Cristina/Carțiș Simina – UVVG ProVolei Arad

3. Filip Iulia/Tudosie Giorgiana – CSS Caransebeș

4. Pienescu Anca/Vlad Corina – CSS Tm/LPS Oradea

La băieți:

1. Both Adrian/Șipoș Walter – UVVG ProVolei Arad

2. Druțău Vlad/Preda Andrei – UVVG ProVolei Arad

3. Chiș Marcel/Ilieș Raul – LPS Oradea

4. Lopătaru Radu/Pîrv Alex – UVVG ProVolei Arad

La seniori:

1. Drînceanu Senin/Lung Emil – LPS Bihorul Oradea

2. Pop Petru/Sabău Alin – UVVG ProVolei Arad

3. Duma Victor/Motoc Răzvan – UVVG ProVolei Arad

4. Niță Eduard/Oprișor Raul – Banatul Caransebeș

Președintele CS ProVolei Arad, Radu Sabău, mulțumește pe aceasta cale Primarului Aradului, domnul Gheorghe Falca si conducerii UVVG Arad, doamnei Coralia Cotoraci –Rector UVVG Arad si domnului Aurel Ardelean –Presedintele UVVG Arad pentru sprijinul acordat voleiului si voleiului pe plaja in ultimii ani. Luni seara sportivii arădeni se vor deplasa spre Mamaia unde in aceasta săptămâna vor avea loc Campionatele Naționale de volei pe plaja la Juniori si Cadeti dar unde sportivii nostri vor susține si un turneu de pregătire la nivel de Juniori. Îi asteptăm cu rezultate bune!”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !