Va invitam la… Expozitie de icoane la „Delta ”

De Corina Hutan
Va invitam la… Expozitie de icoane la „Delta ”
În acest weekend mai puteţi vizita expoziţia de icoane „Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei”.

ARAD. Cei care nu aţi văzut expoziţia „Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei”, deschisă la Galeria de Artă „Delta” în cadrul primei ediții a Festivalului de artă sacră „Filocalia”, mai aveţi şansa să o faceţi în acest weekend.„Icoanele făcătoare de minuni, care au plâns” au fost reunite, de către curatorul Ana Dumitrean, sub genericul „Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei”. „Este o mare onoare și bucurie pentru mine să mă aflu aici, cu această expoziție, în prezența atâtor oameni interesați de icoanele făcătoare de minuni” – a declarat, la vernisaj, Ana Dumitrean.

Între aceste lucrări se disting, în mod cu totul deosebit, cele două icoane făcătoare de minuni de la Nicula. Este un fericit şi binecuvântat prilej de a avea, la Arad, Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, care a plâns în 1966 şi care a ţinut vie tradiţia pelerinajului de la Nicula în timpul comunismului, păstrând vie credinţa şi evlavia românilor faţă de Maica Domnului.

Expoziţia „Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei” a fost vernisată, la Galeria „Delta”, în prezența directorului Festivalului de artă sacră „Filocalia”, pr. dr. Teofan Mada, a directorului onorific acad. Marius Porumb și a directorului Centrului Cultural Judeţean Arad, Ana Maria Dragoş, precum şi a unui numeros public.

Icoanele făcătoare de minuni vor rămâne la Galeria arădeană până în data de 26 mai a.c.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !