Vacanță pe franceză și engleză

De Monica Ardelean
Două școli pe timp de vară
Două școli pe timp de vară
Două școli de vară în această vară la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad.

O școală de vară deja tradițională, cea în limba engleză organizată în colaborare cu studenți voluntari din Marea Britanie, Laura Jones si Jacob Weiss, prin Programul SCROLL (Scottish Romanian Language Link ) și una în limba franceză, „Les Francitaires”, susținută benevol de către doamna Marion Duvauchel, profesoară de limba franceză originară din Toulon, Franța. Ambele la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad.

Cultură și tradiții

Programul în limba engleză i-a ajutat pe elevi să se apropie mai mult de cultura și civilizația britanică precum și să exerseze comunicarea în limba lui Shakespeare. În același timp, studenții veniți ca voluntari au avut șansă să cunoască mai bine cultura română prin intermediul famiilor de români în mijlocul cărora au locuit în perioada în care au stat în Arad.
Cultura franceză a fost „predată” de către profesoara Marion Duvauchel cu ajutorul cântecelor din repertoriul tradițional al copiilor sau al cântăreților francezi cunoscuți. De asemenea elevii au fost initiați în tehnica discursului public și a stâpânirii limbajului corpului, complementar acestuia. Acest proiect a fost realizat de catre Clubul Richelieu Mureș Arad-Lipova cu sprijinul Clubului Richelieu Europe.

„Sfârșitul anului școlar pentru elevi și începutul vacanței de vară nu înseamnă pentru noi că punem lacătul pe unitatea noastră de învățământ ci dimpotrivă pe perioada vacanței activitatea din școală este foarte dinamică, aceasta oferind numeroase programe educative extracurriculare, așa cum sunt cursurile de vară în limba engleza și pentru prima dată și în limba franceză. Anul viitor intenționăm să introducem cursuri de vară și în limba germană și italiană, tot cu vorbitori nativi”, a declarat directorul colegiului prof .Eugen Bocaniciu.

5scoala de vara engleza0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !