Vaccinare la poliomielită

Vaccinare la poliomielită
ARAD – Cu toate că poliomielita este o boală eliminată în România, anual copiii sunt vaccinaţi pentru a putea fi feriţi de această infecţie pentru toată viaţa.

Conform datelor primite de la Direcţia de Sănătate Publică Arad (DSP), Ministerul Sănătăţii oferă vaccinare gratuită copiilor la două, patru, şase şi 12 luni şi la nouă ani, cele patru doze asigurând protecţia pe viaţă împotriva acestei boli.

Cu toate că ţinta de acoperire vaccinală pentru Arad a fost de 95 la sută, până în prezent nu s-a reuşit decât imunizarea a 78,7 la sută dintre copiii ajunşi la vârsta de nouă ani. „Procentul slab se datorează contraindicaţiilor medicale temporare la orice tip de vaccinare, cum ar fi infecţiile respiratorii de sezon.

Alte motive au fost refuzul părinţilor sau sistarea cursurilor în unele unităţi şcolare”, a declarat Dana Negru, director adjunct al DSP. Aceasta a mai spus că „ne dorim ca, la reconstituirea colectivităţilor şcolare, începând cu luna ianuarie 2010, acţiunea de recuperare la vaccinarea antipoliomielitică a restanţierilor să fie realizată, cu ajutorul părinţilor, spre a avea copii protejaţi şi sănătoşi”.

A.G.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase