VanGoethem, declarat nevinovat

Reactualizat la:
3Comentarii
VanGoethem, declarat nevinovat
Decizia Curţii Marţiale a Statelor Unite în cazul Teo Peter, a provocat stupoare în România. Familia cîntăreţului s-a declarat dezamăgită de hotărîrea instanţei, iar premierul a propus sprijin financiar rudelor, pentru ca aceastea să poată deschide o acţiune civilă în justiţie, în SUA.

Sergentul american, Cristopher Van Goethem, a fost găsit nevinovat pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă, după ce apărarea a convins juriul că acuzarea nu a demonstrat cu probe, că Teo Peter se afla în taxiul lovit de maşina Ambasadei.

Decizia Curţii Marţiale a provocat uimire în România, mai ales că este finală şi nu se poate face recurs. Sergentul Van Goethem a fost găsit vinovat pentru acuzaţia de fals în declaraţii oficiale, articolul 107, şi de obstrucţionarea justiţiei, articolul 134.

A fost găsit nevinovat de omor prin imprudenţă, articolul 134 şi adulter, tot articolul 134.

În acest caz, nu se poate face apel. Este un tribunal militar, total diferit de unul civil. A fost un proces cu juraţi, ceea ce înseamnă că un grup de 12 oameni care au fost desemnaţi să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia acuzatului. Au fost procurori şi avocaţi ai apărării care au venit la Bucureşti, au stat sute de ore aici, adunând mărturii de la procurorii de aici, de la şoferul de taxi şi poliţie, de la toţi martorii pe care i-au găsit.

Un tribunal civil şi unul militar sunt două instanţe diferite. Când înfiinţezi unul dintre aceste două tribunale, speri că se face justiţie.Anchetatorii români susţin că au strâns toate probele necesare pentru a-l acuza pe puşcaş de ucidere din culpă şi că procurorii americani veniţi în ţara noastră nu au avut nici o obiecţie la acestea.

Şeful diplomaţiei române, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că va ajuta familia lui Teo Peter să intenteze un proces civil în Statele Unite.

Şi premierul a promis sprijin pentru acest demers. decizia voi propune familiei celui ucis asistenţă financiară din partea statului român, în aşa fel încât, dacă doreşte, să poată să deschidă o acţiune în justiţie într-o curte civilă din Statele Unite3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor