Vara șefilor la Inspectoratul de Poliție Județean Arad

De Ioana Costas
7Comentarii
Vara șefilor la Inspectoratul de Poliție Județean Arad
© Inspectoratul de Poliție Județean Arad Foto: I.C.
Concursuri peste concursuri pentru ocuparea posturilor de șefi birouri sau șefi de posturi de poliție, la Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

A fost o vară plină la Inspectoratul de Poliție Județean Arad, și încă nu s-a încheiat. Începând cu luna iunie, la nivelul inspectoratului, s-au organizat numeroase concursuri pentru ocuparea unor funcții, toate de șefi de birou sau șefi de posturi de poliție. Unii candidați au luat note foarte bune, fiind admiși pe funcțiile pe care le-au ales, alți candidați nu au reușit să obțină nici „minimul” cinci, semn că nu au fost pregătiți. Trebuie menționat faptul că toate concursurile s-au organizat prin metoda interviului, candidații fiind nevoiți să-și prezinte planul de management în fața unei comisii compuse din ofițeri cu funcții de conducere în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Totul, potrivit anunțurilor în ceea ce privește organizarea acestor concursuri publicate pe site-ul Poliției Române.
În ceea ce privește cel de-al doilea post de adjunct al IPJ Arad, acesta rămâne liber în continuare. Niciun ofițer nu a fost împuternicit în această funcție după detașarea ultimului adjunct la Poliția Municipiului Arad și nici nu s-a anunțat organizarea vreunui concurs pentru ocuparea acestui post. Ultimul adjunct, comisarul șef Ștefan Troiac a fost împuternicit de două ori, a câte șase luni, în această funcție.
Revenind însă la concursurile organizate în această vară pentru ocuparea diferitelor funcții de șefi de birouri sau șefi de posturi de poliție, se pare că această „tendință” vine ca urmare a numărului mare de pensionări din ultima perioadă. Cine sunt însă cei care au promovat concursurile și sunt acum șefi de birou?

A fost nevoie de șefi la Secția 1 și 2 Poliție Rurală, la Biroul de Ordine Publică, la Poliția orașului Sântana și la Posturile de Poliție din Șeitin, Brazii, Șepreuș, Tauț, Ignești, Chisindia, Pleșcuța și Bata. De altfel, s-a mai scos la concurs și funcția de șef birou I la Biroul de Investigații Complexe din cadrul IPJ Arad, însă cei doi candidați nu au reușit să obțină note de promovare. Cei doi ofițeri care au participat la acest concurs: comisar șef Iercan Călin Adrian și inspector principal Agud Florin Viorel au obținut la interviu notele 3,85, respectiv 3,04, rezultatele concursului fiind afișate pe site-ul ar.politiaromana.ro la secțiunea Carieră/posturi scoase la concurs, în data de 10 iulie. Cei doi au fost declarați respinși și, cel mai probabil, se va organiza un nou concurs.

Șefi cu note peste 9

În 11 iulie a fost afișat – tot la adresa menționată mai sus – rezultatul final obținut la concursul pentru ocuparea funcției de șef Birou de Ordine Publică la Poliția Municipiului Arad, unde subcomisarul Drăgan Alin a obținut nota 9,51, iar în 13 iulie s-au afișat notele obținute de către cei doi ofițeri care au susținut interviul pentru ocuparea funcțiilor de șef secție rurală la Secția 1 și 2 Poliție Rurală Arad din cadrul IPJ Arad. Este vorba despre comisarul Suciu Dan Ioan pentru Secția 1 Poliție Rurală Arad, care a obținut nota 8,63, și inspectorul principal Mariș Nicoleta Andreia pentru Secția 2 Poliție Rurală Arad care a obținut nota 9,23.
În 20 august, la concursul pentru obținerea funcției de șef poliție oraș II la Poliția orașului Sântana din cadrul IPJ s-a prezentat subcomisarul Popovici Tiberiu Mihai, care a obținut nota 9,02. Tot în 20 august s-a afișat rezultatul concursului pentru șef de post la Postul de Poliție Bata unde agentul șef principal Radu Vasiescu a obținut nota 8,67. În luna martie a acestui an a fost organizat concurs pentru ocuparea funcției de șef birou la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Arad, unde comisarul Leucuța Maximilian a obținut nota 9,03, în timp ce contracandidatul său a fost declarat respins cu nota 7.08.

În următoarele zile se vor organiza concursuri pentru ocuparea funcției de șef de post la Posturile de Poliție din Șepreuș, Tauț, Ignești, Chisindia, Pleșcuța, Șeitin și Brazii.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor