Variantă finală pentru Arad – Ghioroc

9Comentarii
Variantă finală pentru Arad – Ghioroc
ARAD - Au ales varianta finală pentru proiectul de reabilitare a liniei de tramvai între Arad şi Ghioroc.

După ce a fost scoasă la licitaţie proiectarea pentru scoaterea din mizerie a liniei de tramvai interurbane, acum, administraţia judeţeană este pusă în situaţia de a aproba suma estimată ca necesară pentru lucrările efective. Proiectul privind aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici la investiţia: ,,Refacţie linie de tramvai Arad-Ghioroc” va fi supus aprobării CJA la finele acestei săptămâni.

„În prezent această linie prezintă un grad avansat de uzură, durata de exploatare mare impunând lucrări de reparaţii capitale şi modernizare, respectiv refacerea căii de rulare, care nu permite un trafic şi sarcini corespunzătoare unui transport cu viteze comerciale mai mari de 20 km/h”, se subliniază în documentaţie.

Proiectul a fost întocmit de o firmă din Bucureşti, cu mai multe variante de reabilitare, iar, „în şedinţa Consiliului de Administraţie a CTP din 29 noiembrie s-a aprobat proiectul tehnic 586/S1/2010, în varianta C care constă în cale de rulare cu prismă din piatră spartă în afara localităţilor şi cale înglobată în dală monolit pe cuprinsul localităţilor”.   

Valoarea    

Investiţia are o valoare de circa 194 milioane lei, din care contrucţii şi montaj – 179 milioane lei.

JA – S.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor