Vârstnicii au chefuit, Primăria a decontat

De M.B.
Vârstnicii au chefuit, Primăria a decontat
Municipalitatea a alocat 60.000 de lei pentru organizarea a două petreceri de Ziua Internațională a Vârstnicilor.

Mâncare, sucuri, tort și multă distracție. De asta au avut parte 900 de arădeni de peste 60 de ani, care au sărbătorit Ziua Internațională a Vârstnicilor. Două petreceri au fost organizate de municipalitate pentru ei, la un complex privat.

Vârsta, singurul criteriu
Cele două petreceri au avut loc luni și marți, pentru că salonul de evenimente la care au fost organizate are o capacitate de 450 de locuri, iar numărul participanților a fost de două ori mai mare. Au participat cei care s-au înscris pe liste în centrele de zi pentru vârstnici, în urma unui anunț publicat de Direcția de Asistență Socială, o structură a Primăriei Arad.
”Nu au fost criterii de selecție a participanților, decât cel legat de vârstă, respectiv persoana să aibă peste 60 de ani. Cei care s-au înscris pe liste au putut participa, chiar dacă nu sunt pensionari”, ne-a precizat directorul general al instituției, Oana Pârvulescu.

Au mers la privați
Petrecerile au avut loc într-un complex privat de pe strada Pădurii, unde și primarul Gheorghe Falcă își organizează, de mai mulți ani, ziua de naștere. Reprezentanții Primăriei spun că au ales acest loc pentru că patronii nu au perceput și taxă de închiriere sau bani pentru personalul alocat evenimentului, ci doar costul meniurilor.

Bugetul
Municipalitatea a alocat 60.000 de lei pentru cele două petreceri, dar suma plătită complexului privat a fost mai mică, de 40.000 de lei. Fiecare meniu a costat 39 de lei, iar pe lângă mâncare, băuturi și tort, participanții au avut parte de atmosferă numai bună de dansat, pe muzica asigurată de ansambluri folclorice aduse de Centrul Cultural Județean.

Statistici
Ziua Internațională a Vârstnicilor este sărbătorită la 1 octombrie și a fost instituită de ONU în 1990, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. În județul Arad, conform rapoartelor din 2016 ale Statisticii Județene, există 108.675 persoane peste 60 ani, din totalul celor 473.231 de locuitori.

3varstnici1 3varstnici30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !