„Vatra arădeană” a donat un ecograf

De Simion Todoca
9Comentarii
„Vatra arădeană” a donat un ecograf
© Parteneriat în folosul nevoiaşilor Foto : JA
Asociația „Vatra arădeană” derulează un parteneriat social cu asociația „Filantropia”, care funcționează pe lângă Arhiepiscopia Aradului.

În ultimul timp, Parteneriatul „Vatra arădeană”- „Filantropia” s-a soldat cu sprijin pentru cantina socială a „Filantropiei”, dar și cu o importantă donație destinată cabinetului medical „Sfinții doctori Cozma și Damian”. Este vorba despre un performant ecograf, dedicat tratamentului persoanelor vulnerabile din municipiul și județul Arad.

Cantina socială a asociației „Filantropia”, situată peste drum de sediul Arhiepiscopiei Aradului, asigură zilnic masa de prânz pentru 100 de persoane aflate în dificultate. „Vatra arădeană” s-a alăturat acestei activități caritabile și a donat săptămânal, cu ajutorul unor donatori binevoitori, produse alimentare pentru a completa meniul zilnic al celor 100 de beneficiari ai programului de asistență socială. „Am decis să sprijinim această activitate dedicată unor oameni aflați în dificultate. Pentru că nu este ușor să asiguri o masă caldă pentru 100 de suflete în fiecare zi. Ne bucurăm că putem să fim și noi de ajutor, pentru că avem ocazia să ne aducem contribuția la un act de suflet cum este cel pe care îl desfășoară asociația „Filantropia” și Arhiepiscopia Aradului”, a declarat Ciprian Florin Luca, președintele „Vetrei arădene”.

Ecograf performant

Cel mai recent act de caritate a vizat cabinetul medical „Sfinții doctori Cozma și Damian”, care asigură tratament medical persoanelor vulnerabile din municipiul și județul Arad. „Vatra arădeană” a donat aparatură medicală constând într-un ecograf performant. Donația Asociației „Vatra arădeană” constituie un suport important pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în mod voluntar la cabinetul deschis de Arhiepiscopia Aradului, în sprijinul celor care au nevoie de asistență medicală de specialitate dar nu își pot permite să plătească consultații la specialiști din sistemul medical privat. „Am decis să facem această donație pentru că este în spiritul credinței creștine să ne ajutăm aproapele și să dăm din prinosul nostru pentru cei care au nevoie de ajutor. Mai trebuie să precizez că în urma demersurilor mele, dr. Anda Pescariu, de la Timișoara, asigură o dată pe lună consultații gratuite de specialitate în cadrul acestui cabinet medical. Asociația noastră va rămâne și pe viitor un partener al Arhiepiscopiei Aradului în programe de asistență socială și ajutorare a celor aflați în nevoie. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Ciprian Florin Luca, președintele Asociației „Vatra arădeană”.

Darul „Vetrei arădene a fost foarte bine primit, mai ales că folosindu-l, va crește calitatea actului medical dedicat bolnavilor fără resurse financiare care au ca singură șansă acest cabinet medical care funcționează sub egida Arhiepiscopiei Arad. „Mulțumim președintelui „Vetrei arădene” pentru acest gest de mare încărcătură umană, care ne va ajuta în misiunea noastră de a asigura asistență medicală pentru persoanele vulnerabile din Arad care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat părintele Gabriel Mariş, consilier în cadrul Sectorului social al Arhiepiscopiei Arad.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor