„Vatra arădeană” – soluţii pentru Ştrand

De Simion Todoca
2Comentarii
„Vatra arădeană” – soluţii pentru Ştrand
© Ciprian Luca Foto: JA
Asociaţia „Vatra arădeană” a înaintat, în scris, un set de propuneri pentru viitorul Ștrandului Neptun, în urma dezbaterii publice din 9 martie.

În documentul depus la Primăria Arad, „Vatra arădeană”- preşedinte Ciprian Luca-arată că un pod construit în zona Parcului Copiilor nu numai că ar duce la distrugerea unei părți a parcului, lucru inacceptabil, dar, prin aducerea traficului rutier în zonă ar pune în pericol integritatea şi chiar viaţa copiilor. Se sugerează realizarea unei pasarele pietonale, după un proiect mult mai puțin costisitor. „Vatra arădeană” consideră că întregul sector al Cetății Aradului ar trebui să rămână pietonal, fără dirijarea traficului rutier în acel areal. Membrii asociației propun realizarea unui mini-cartier gândit ca zonă de relaxare, prin relocarea unor căsuțe, modernizarea altora și introducerea de utilități (apă-canal etc.). Deținătorii lor plătesc o taxă substanțială anual Primăriei dar nu se bucură de facilități pe măsura banilor plătiți. „Vatra arădeană” este categoric împotriva oricărei inițiative care ar conduce la demolarea căsuțelor. Considerăm că pentru revitalizarea Ștrandului nu sunt necesare studii de fezabilitate plătite cu prețuri exorbitante din bani publici. Rețeta de succes a Ștrandului arădean este cea care a funcționat ani de zile, perioadă în care Ștrandul din Arad era vestit nu doar pe plan local, ci chiar în țară și străinătate. Refacerea zonei teraselor, cu perceperea de taxe pentru comercianți, care ar permite asigurarea unui buget pentru realizarea de infrastructură, utilități și menținere, cu renunțarea la taxa de intrare, ar conduce din nou la mini-litoralul de pe malul Mureșului care a dus faima Aradului. În locul actualelor ruine, ar fi reabilitate vechile localuri și terase estivale, fapt care ar aduce vizitatori și turiști pe ștrand”, a declarat Ciprian Luca, președintele „Vetrei arădene”. În viziunea asociației, întregul concept privind dezvoltarea viitoare a ștrandului ar trebui să țină cont și de oportunitățile care vor surveni după redarea Cetății Aradului în circuitul civil și folosirea spațiilor din Cetate pentru activități culturale sau de altă natură.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor