„Verde” pentru reabilitarea termică a două şcoli şi patru grădiniţe

De Diana Dutu
„Verde” pentru reabilitarea termică a două şcoli şi patru grădiniţe
Unităţile de învăţământ ar urma să fie reabilitate prin accesarea unor fonduri europene, după modelul „Moise Nicoară”.

Nu mai puţin de opt proiecte de hotărâre vizând reabilitarea unor unităţi de învăţământ din municipiul Arad au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către consilierii locali municipali în şedinţa extraordinară de la începutul acestei săptămâni. Două dintre ele au vizat aprobarea Documentaţiilor de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru obiectivele de investiţie „Reabilitarea termică a clădirilor unor unităţi de învăţământ secundar inferior din Municipiul Arad”, respectiv „Reabilitarea termică a clădirilor unor unităţi de învăţământ preşcolar din Municipiul Arad”. Celelalte şase proiecte de hotărâre vizează aprobarea efectivă a proiectelor de reabilitare termică a unităţilor de învăţământ şi a cheltuielilor aferente.

Care sunt instituţiile beneficiare? E vorba de două şcoli şi patru grădiniţe: Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” (strada Vasile Conta nr.2B), Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” (strada Nucet nr.3), Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa Prieteniei” PP16 (strada Predeal nr.3), Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa Palatul Fermecat” PP17 (strada Poetului nr.3), Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa Piticot” PP19 (strada Griviţei nr.17), Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa Curcubeul Copiilor” PP20 (strada Simion Balint nr.7-9).

Pune preţ pe Educaţie

„Primăria Municipiului Arad a activat oportunitatea de a izola termic clădirile din patrimoniul propriu. Am început cu sistemul educaţional: un număr important de grădiniţe şi un număr important de şcoli gimnaziale au primit astăzi (luni-n.r.) avizul tehnic al lucrărilor de izolare termică şi apoi, tot prin vot, s-a aprobat documentaţia de a depune pe fonduri europene această investiţie de izolare termică a clădirilor publice. Municipalitatea are, în acest an, un număr foarte mare de investiţii în sistemul educaţional iar aceste proiecte aprobate astăzi (luni-n.r.) confirmă parcursul Municipalităţii de a investi masiv în sistemul de învăţământ, atât din bugetul propriu, cât şi din fonduri europene. Să nu uităm faptul că Colegiul Naţional «Moise Nicoară» este încă cea mai mare investiţie pe fonduri europene din România şi sub acelaşi mecanism de investiţii vrem să lucrăm pentru tot sistemul educaţional” – a declarat primarul Gheorghe Falcă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !