Vernisaj jubiliar la „Delta”

De Vasile Filip
Vernisaj jubiliar la „Delta”
S-a deschis a zecea expoziţie din cadrul proiectului „Sculptura azi. 4 Discursuri”.

De un deceniu, în fiecare an, patru sculptori tineri expun în cadrul proiectului „Sculptura azi. 4 Discursuri”, coordonat de artiştii plastici arădeni Anamaria Şerban şi Cosmin Moldovan.

Sâmbătă seara, la cea de-a X-a ediţie, a fost rândul sculptorilor Ana Kovacs, Ciprian Lupşa, Ştefan Pavliuc şi Eugen Ţibuleac să-şi prezinte lucrările în cadrul expoziţiei de la Galeria Naţională de Artă „Delta”.

În deschidere, preşedintele Filialei Arad a U.A.P., sculptorul Dumitru Şerban, a felicitat organizatorii pentru această ediţie jubiliară, exprimându-şi încrederea că tinerii expozanţi, din cadrul acestui proiect, vor confirma în viitor pentru că talentul îi recomandă.

Expoziţie unitară

Prezentarea i-a revenit pictorului Onisim Colta care a afirmat că „este una dintre cele mai unitare expoziţii din ciclul «Sculptura azi. 4 Discursuri». Ceea ce se observă la prima vedre este că totul e lucrat în material definitiv – marmoră albă şi roşie, granit. Unitatea le-o dă materialul, faptul că au lucrat mult timp împreună şi o aplecare a tuturora către geometrie”.

Vine retrospectiva

Anamaria Şerban, curatorul expoziţiei alături de Cosmin Moldovan, a fost entuziasmată: „Suntem la a X-a ediţie «Sculptura azi. 4 Discursuri». Suntem foarte fericiţi că am ajuns până aici”. De această dată „este o expoziţie dedicată specializării master sculptură de la Facultatea de Arte şi Design Timişoara, o expoziţie care prezintă demersul plasic ce stă la baza lucrării de disertaţie: Ana Kovacs, Ştefan Pavliuc şi Eugen Ţibuleac – coordonaţi de prof. univ dr. Dumitru Şerban şi Ciprian Lupşa, coordonat de lect. univ. Bogdan Raţă.

Ea ne-a mai mărturisit că „urmează, în curând, o expoziţie retrospectivă «Sculptura azi. 4 Discursuri» având în vedere că, în cei 10 ani, au expus în cadrul proiectului 40 de sculptori”.

În memoriam

În final, preşedintele Filialei Arad a U.A.P., Dumitru Şerban, le-a cerut participanţilor la vernisaj ca atunci când vor bea un pahar de vin în cinstea tinerilor expozanţi să-şi amintească şi de „Lia Cott, o artistă valoroasă, cu recunoaştere naţională şi internaţională, care astăzi (n.n. sâmbătă) a fost înmormântată”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !