Vernisaj la „Clio”

De Vasile Filip
ARAD. Aseară, la Sala „Clio”, în faţa unui numeros public, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „A.N.E.M” a artistului plastic arădean Voicu Ile, membru al Cenaclului de Arte Plastice „Ion Andreescu” Arad.

Voicu Ile s-a născut la Arad şi trăieşte în Sâmbăteni, unde şi pictează. Are 13 fraţi, a terminat Liceul de Artă şi Facultatea de Arte de la Timişoara.

Primul mentor i-a fost cunoscutul artist plastic Mihai Takaks, care a şi deschis expoziţia spunând: „Voicu Ile este un artist despre care n-aţi auzit şi nu l-aţi văzut, dar sunt convins că veţi mai auzi şi-l veţi mai vedea cu multe expoziţii”.

Despre lucrările expuse a vorbit criticul de artă prof. Dan Lăzărescu, care le-a apreciat în termeni elogioşi şi chiar a făcut o remarcă îndrăzneaţă despre autor: „un viitor nume în pictura arădeană şi chiar în cea românească”

Voicu Ile, aflat la prima expoziţie personală, a încântat vizitatorii peste 40 de lucrări de dimensiuni mari şi foarte mari, inspirate din lumea rurală. Pictorul mărturisind, de altfel, că „viaţa la ţară face parte din caracterul meu” şi „sensibilitatea pe care o găseşti la sat nu o poţi afla niciunde în altă parte”.

Şi, ca o compensaţie, poate, şi comunitatea îl apreciază, dovadă fiind numărul mare de consăteni prezenţi la vernisaj, care au ţinut să-i transmită că sunt mândri de el – de la Primărie, la oameni simpli şi credincioşi ai Bisericii Penticostale, pe care artistul o frecventează.

Cu aprecieri asupra artistului şi creaţiilor sale, vom reveni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !