Versuri proaspete în “Reconcilierii”

De Iza Pal
3Comentarii
Versuri proaspete în “Reconcilierii”
© FOTO: Iza Pal
„Salutări din Piaţa Reconcilierii” în preambulul Colocviului Naţional al Revistelor de Cultură din România.

Sâmbătă, 6 mai, în Piaţa Reconcilierii a avut loc o lansare de carte, ca preambul al Colocviului Naţional al Revistelor de Cultură din România. Evenimentul cultural a reunit scriitori şi iubitori ai literaturii cu ocazia lansării celui mai recent volum semnat de poetul Gheorghe Mocuţa, “Salutări din Piaţa Reconcilierii”, apărut la Editura Mirador.

“Nu e o carte de poeme care să ilustreze o temă istorică, sau o temă polítică, sau o temă naţională, ci este o carte de poezie pură în care autorul se raportează cu toată sensibilitatea sa în contextul actual cultural, în contextul actual psihologic, în contextul actual urban la ideea de monumente”, a spus Vasile Dan, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Romania- Filiala Arad.

Înainte de a lua cuvântul chiar autorul cărţii, Peter Puskel a vorbit despre apariţia şi dispariţia monumentului din Piaţa Reconcilierii, trecând în revistă câteva momente istorice, dat fiind faptul că această piaţă a împrumutat parţial numele volumului lansat. Apoi, Gheorghe Mocuţa şi-a citit noile versuri în faţa auditoriului, o colecţie de poeme urbane cu umor specific. Cea mai scurtă poezie spune aşa: „Piaţa Reconcilierii/ păşesc pe covorul moale/ al lumii/întoarse cu susul în jos/ ca pe ovarele/unei vaci sfinte”.

Şi poeţii

În încheiere, au citit din operele proprii mai mulţi autori: Petre Don, Gheorghe Schwartz, Petru M. Haş, Lucia Cuciureanu, Ioan Matiuţ, Horia Ungureanu, Adrian Alui Gheorghe, Olimpiu Nușfeleanu, Felix Nicolau, Constantin Butunoi, Adrian Popescu, George Vulturescu, Ioan Dehelean, Daniela Şontică, Domnica Pop şi Vasile Mic.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor