VEZI AICI rezultatele Evaluării Naționale! 68% note peste 5, în Arad

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
6Comentarii
VEZI AICI rezultatele Evaluării Naționale! 68% note peste 5, în Arad
© FOTO: Valentin Goran
Procentul de promovare a examenului de evaluare națională a absolvenților clasei a VIII-a din județul Arad este de aproximativ 68%.

ÎN ORDINE ALFABETICĂ

ÎN ORDINEA MEDIILOR

PE CENTRE DE EXAMEN

Ministerul Educației Naționale a publicat, marți dimineața, rezultatele inițiale ale Evaluării naționale a absolvenților clasei a VIII-a, din anul școlar 2018-2019. La nivelul Aradului, din cei 2.881 care s-au prezentat la toate probele (din 3.224 înscriși), 1.963 au reușit să obțină note mai mari de cinci, înainte de contestații, reprezentând aproximativ 68% din total. Cele mai multe note s-au situat între 5 și 6.98 – 992, adică peste 34% din total.

Spre deosebire de anul trecut, când s-au înregistrat trei medii de zece, anul acesta au fost înregistrate doar două – una la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad (Octavian Micurescu) și una la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chișineu-Criș (Laura Preda). A treia medie vine de la Colegiul Național „Moise Nicoară” – 9.95 (Alexia Cuțaru), urmată de două medii de 9.90, la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad (Claudia Igreț) și Liceul Național de Informatică (Briana Rațiu). Top 10 continuă cu elevi de la „Moise Nicoară”, Liceul Național de Informatică, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Arad și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad.

De cealaltă parte a clasamentului, 909 candidați au obținut medii între 1.05 și 4.97, în timp ce opt candidați au medii de 1, aceștia provenind de la Școala Gimnazială Grăniceri, Școala Gimnazială Vânători, Școala Gimnazială „Vasile Pop” Bocsig, Școala Gimnazială Dieci și Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad. De asemenea, 338 de candidați înscriși la probele Evaluării naționale au lipsit de la una sau mai multe probe ale examenului.

Media obținută la acest examen joacă un rol mai mult decât important în admiterea la liceul dorit de către absolvenții clasei a VIII-a. Asta pentru că reprezintă 80% din media de admitere, restul de 20 de procente fiind constituite din media de absolvire a gimnaziului. Notele afișate marți dimineața pe site-ul Ministerului Educației vor fi disponibile doar pentru două săptămâni, urmând a fi retrase. Reiterăm faptul că acestea sunt doar rezultatele inițiale, absolvenții putând depune contestații marți, între orele 14 și 20. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 29 iunie 2019.

Rezultatele nu sunt cele oficiale, acelea urmând a fi furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Arad în după-amiaza acestei zile.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor