Vezi, Ioane, că îs cinstită ?

Protestul funcţionarilor publici îmi aduce aminte de bancul cu Mărie, care merge la doctor, împreună cu Ion. După ce o consultă, doctorul o anunţă că suferă de cistită, iar la ieşire Mărie exclamă : ai auzit, Ioane, că a zis domnul doctor că îs cinstită ? Pentru ce protestează funcţionarii publici ?

Pentru faptul că legea unică a salarizării le diminuează drastic veniturile. Deoarece protestul s-a desfăşurat exact sub nasul reprezentanţilor FMI, guvernanţii au putut să le spună acestora : vedeţi că ne acuzaţi degeaba că nu reducem cheltuielile din sectorul public ? Da, dar nu e vorba doar despre atât, liderii sindicali au anunţat că, pe cinci mai, toţi funcţionarii publici vor intra în grevă pe termen nelimitat. Ce înseamnă termen nelimitat, vă spun eu : opt mai, pentru că pe data de şapte delegaţia FMI îşi încheie misiunea în România. Or, în condiţiile în care negocierile cu FMI se desfăşoară într-un decor apocaliptic, cu toată activitatea funcţionărească din ţară  paralizată, este normal ca FMI-ul să o lase mai moale cu pretenţiile.

   Ceea ce spun poate părea absurd, dar nu este. Este deja un truism că liderii sindicali, mai ales cei din administraţie, nu sunt altceva decât clienţi ai puterii- nu mă refer doar la puterea de astăzi- şi fac exact ceea ce li se spune. Dacă nu ar fi aşa, cum se face că la protest au participat doar circa 200 de funcţionari publici ? Mai mult, pot paria că, de fapt, aşa zisa grevă generală care se va declanşa- dacă se va declanşa- pe data de cinci mai, nu va paraliza deloc activitatea funcţionărească din ţară, cum vor crede cei de la FMI. Peste tot vor fi funcţionari care, sub pretextul că nu sunt afiliaţi la nu ştiu care mişcare sindicală, vor fi prezenţi la lucru, suplinindu-i şi pe cei care, de ochii FMI-ului, trebuie să fie în grevă. Iar după ce anchetatorii FMI vor fi plecat, guvernanţii îşi vor freca, mulţumiţi, palmele, ca nebunul care este eliberat din ospiciu şi iese trăgând, în lesă, un galoş căruia îi spune : hai, Pufi, că l-am fentat pe prostul de doctor, spunând că tu nu eşti câine, ci galoş.

Simion Todoca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !