Viață de „lux” la Arad. Cartierul cochet cu băltoace, noroi și gunoi împrăștiat peste tot

De Valentin Goran
50Comentarii
Viață de „lux” la Arad. Cartierul cochet cu băltoace, noroi și gunoi împrăștiat peste tot
Arădenii ce locuiesc în cartierul Alfa stau cu gândul la regenerarea urbană promisă de municipalitate arădenilor. Proiectul presupune amenajarea de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, parcări etajate și atenție, platforme de gunoi sub pământ.

Dar până la regenerarea urbană vom vorbi, momentan, după cum poate fi văzut și în instantaneele pe care le-am primit de la cititorii noștri, de băltoace, noroaie până la gât, gunoaie împrăștiate peste tot. Pe scurt, vorbim despre mizerie cruntă. Totuși, arădenii ce locuiesc la aceste blocuri pot răsufla ușurați, mirosul gunoaielor împrăștiate peste tot de cei care caută printre deşeuri este până la urmă estompat de temperaturile scăzute. Cel puțin momentan. Pentru a completa acest „tablou feeric” care ne trimite cu gândul într-un ghetou sau favelă și nu într-un cartier mic și cochet dintr-un oraș cu pretenții de Mică Vienă, vă readucem aminte că tot aici animalele domestice se plimbă nestingherite printre blocuri. Vorbim de cai, vaci și porci, animale lăsate libere de cei care locuiesc pe Mărului.

Fiecare platformă are „proprietar”
Un lucru este cert: mai toate platformele de gunoi amplasate atât în Alfa, cât și în alte cartiere arădene au un „stăpân” sau mai bine spus un „beneficiar” care caută prin tot gunoiul aruncat de arădeni. De ce s-a ajuns în această situație fără ca să se facă nimic?
Mai în glumă, mai în serios, singura speranță a locuitorilor din Alfa rămâne regenerarea urbană care va duce platformele de gunoi sub pământ şi poate va ţine animalele domestice departe de cartier. Cât mai trebuie așteptat sau dacă va fi realizat acest proiect, rămâne de văzut.

download-12

download-13

download-1650Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor