Vicepremierul Daniel Suciu a venit la Timișoara să îi reamintească lui Robu că podurile Dragalina și Eroilor se fac din bani guvernamentali

De Bogdan Marta
Vicepremierul Daniel Suciu a venit la Timișoara să îi reamintească lui Robu că podurile Dragalina și Eroilor se fac din bani guvernamentali
© foto: Tion
Vicepremierul Daniel Suciu și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, au vizitat, duminică, șantierul podului Dragalina, fiind primiți la fața locului de primarul Nicolae Robu. Suciu nu a ratat ocazia să îi reamintească primarului că atât podul Dragalina, cât și Eroilor, se refac din bani guvernamentali.

Extrem de punctual la întâlnire, primarul Nicolae Robu l-a așteptat pe oficialul de la București să îi prezinte șantierul podului Dragalina. Ajuns la fața locului însoțit de președintele CJ Timiș, vicepremierul Daniel Suciu a început direct prin a-i reaminti primarului că investiția se face din bani guvernamentali, nu din bugetul local. Robu a replicat imediat: „Bineînțeles că le-am spus, uitați, sunt și jurnaliștii de față și pot să confirme”.

Vicepremierul și-a mai exprimat mirarea că deși stadiul proiectului este de 85 la sută, Primăria Timișoara a trimis spre decontare la București doar 50 la sută din suma investiției. Robu l-a asigurat că firma care execută lucrarea are capacitatea de a lucra și fără să fie achitate facturile la zi.

„Sunteți un caz destul de rar, stadiul e la 85 la sută și decontarea la 50 la sută”, i-a spus Suciu și directorului firmei care lucrează la pod. „Urmează decontarea”, i-a răspuns acesta. „Mai avem și câte o firmă puternică, care se descurcă și așa”, a intervenit și Robu.

Mai mult, primarul Timișoarei l-a asigurat pe Suciu că podul va fi dat în folosință în cel mult opt zile.

„Până la sfârșitul lunii septembrie acest pod trebuie dat în folosință. Că se va lucra apoi la parapete, asta e altceva. Opt zile, ei știu, trebuie să se circule pe acest pod”, a spus Robu.

După vizita la pod, Suciu s-a arătat mirat că nu Guvernului nu i s-au cerut bani pentru construcția podului Dragalina și i-a asigurat pe cei prezenți că există fonduri suficiente pentru a acoperi cele două investiții în valoare de 11 milioane de lei din fonduri PNDL. El s-a declarat, totuși, mulțumit de stadiul lucrărilor și a spus că își exprimă speranța ca până la finele lunii să se circule pe podul Dragalina.

La rândul lui, primarul Nicolae Robu a declarat, după întâlnirea de pe șantier, că ambele poduri, și Dragalina și Eroilor, sunt în termen, deoarece lucrările au fost stopate din cauza unor modificări de proiect.

„Haideți să vedem stadiul. Cu o foarte mică întârziere, se va da în folosință și acela (Eroilor – n.r.). Cu o foarte mică întârziere față de acesta, nu față de termen, pentru că termenele pentru ambele este în primăvară, martie și aprilie. S-a dat foarte târziu ordin de începere a lucrărilor, aici impunându-se modificări de proiect după ce au început săpăturile. Atunci s-a constatat că există în subteran diverse care nu rezultau din documente și atunci nu s-a putut da drumul lucrărilor efective de construcție. Ne confruntăm cu asta foarte des, domnule viceprim-ministru: în arhive nu sunt consemnate lucrurile așa cum s-au petrecut ele. Se constată, de fapt, că lucrurile stau altfel. Evident că proiectanții fac explorări, dar nu exhaustive. Ei sapă, găuresc în câteva locuri, conform normelor lor de lucru, acolo nu găsesc nimic, dar când se sapă se descoperă…”, a spus Robu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !