Viceprimar din Arad, acuzat că i-a dat socrului păşune

De Alin Gherasim
3Comentarii
Viceprimar din Arad, acuzat că i-a dat socrului păşune
Agenţia Naţională de Integritate spune că un viceprimar din Arad s-a aflat în conflict de interese administrativ.

ARAD. Agenţia Naţională de Integritate a publicat un raport în care anunţă că Daniel Traian Senaci, viceprimarul comunei Cărand, din judeţul Arad, este acuzat de conflict de interese administrativ. Potrivit inspectorilor de la Integritate, Senaci, „în calitate de consilier local, a inițiat proiectul de hotărâre privind închirierea pajiștilor comunale în suprafață de 574,44 de hectare și a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local Cărand din 10 aprilie 2017, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local. Astfel, persoana evaluată avea posibilitatea să anticipeze că adoptarea acestei hotărâri ar putea prezenta un beneficiu pentru socrul său, interes care s-a materializat, întrucât, urmare a hotărârii respective, s-au încheiat două contracte în baza cărora socrul persoanei evaluate a primit în chirie de la Primăria Cărand pajiște în suprafață totală de 35,14 hectare”.

Cu abţinere
Potrivit legii, spun cei de la ANI, viceprimarul din Cărand trebuia să se abţină la vot atunci când s-a stabilit închirierea păşunilor comunei. „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, se arată într-un articol de lege menţionat de cei de la Integritate. Un alt articol spune: „Consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. În situaţiile prevăzute la alin. (1), consilierii locali şi consilierii judeţeni sunt obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă. Anunţarea interesului personal şi abţinerea de la vot se consemnează în mod obligatoriu în procesul verbal al şedinţei”. Pentru că nu a făcut acest lucru, Daniel Traian Senaci riscă să îşi piardă acum calitatea de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor