Victorie uriaşă în cazul Nadăş

(Aktualisiert am:

Judecătoria Balş a admis cererea de revizuire, ceea ce înseamnă că sentinţa prin care familia Colţeu a fost împroprietărită a fost desfiinţată.

Nadăşul este tot mai aproape să „scape” din mâna familiei Colţeu. După ce a făcut un „circuit” Judecătoria Balş-Tribunalul Olt-Judecătoria Balş, dosarul pare să fi ajuns, din nou, spre final. Magistraţii olteni au stabilit că cererea de revizuire a sentinţei din 2006, dată de Judecătoria Ineu, prin care familia Colţeu a primit peste 8.700 de hectare de teren, pădure şi păşune, să fie admisă. Drept urmare, sentinţa de la Ineu este desfiinţată, iar terenurile revin la vechii proprietari. „Admite cererile de revizuire precizate, privind pe revizuentele Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Arad şi Comisia Locală pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Tauţ, intervenienţii în interesul revizuentelor Rad Nicolae, Biriş Iovu, Paşcalău Avram Şi Regia Naţională A Pădurilor Romsilva- Direcţia Silvică Arad şi pe intimaţii Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica. Admite pe fond cererile de intervenţie în interesul altei persoane, formulate de intervenienţii Rad Nicolae, Biriş Iovu, Paşcalău Avram şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva – Direcţia Silvică Arad. Schimbă în totalitate sentinţa civilă nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu, pronunţată în dosarul nr. 457/2006, în sensul că respinge plângerea formulată de intimaţii reclamanţi Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica împotriva hotărârilor Comisiei Locale pentru stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Tauţ şi Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Arad, ca neîntemeiată”, se arată în soluţia pe scurt a Judecătoriei Balş. Prin această revizuire, practic, sentinţa de la Ineu a fost schimbată în întregime: cererea familiei Colţeu de a fi împroprietărită a fost respinsă.

Prefectura: victorie mare
Pe marginea sentinţei Judecătoriei Balş a reacţionat şi Prefectura Arad, cea care a înaintat cererea de revizuire a sentinţei din 2006. „Instituția Prefectului – Județul Arad a înregistrat o victorie, în primă instanță, la Judecătoria Balș, județul Olt, unde fusese strămutat, în urmă cu doi ani, procesul locuitorilor satului Nadăș cu familia Colțeu. Sentința civilă nr. 857 din 10 septembrie 2018 a admis, în rejudecare, cererea de revizuire promovată de Comisia Județeană de Fond Funciar din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad, împotriva sentinței civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care s-a restituit familiei Colțeu suprafața de 8.742 de hectare de pădure, în baza certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003, emis de notarul Vlai Adrian, care a fost desființat definitiv de instanțele penale, în urma declarării falsului acestui act. Judecătoria Balș a decis desființarea sentinței civile 657/2006 a Judecătoriei Ineu, hotărârea Judecătoriei Balș putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Olt”, spun reprezentanţii Prefecturii.

Încă un hop
Sentinţa Judecătoriei Balş nu este, însă, definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Olt. Totuşi, ţinând cont de greutatea probelor aduse în această cerere de revizuire, este greu de crezut că această sentinţa poate fi desfiinţată.