Vignete arădene pentru TIR-uri

12Comentarii
Vignete arădene pentru TIR-uri
ARAD – Municipalitatea intenţionează să pună în vânzare vignete de acces în oraş pentru traficul greu.

Restricţii suplimentare pentru traficul greu în municipiul Arad. Consilierii locali sunt convocaţi, în 4 martie, la o şedinţă în cadrul căreia, printre altele, vor fi puşi în situaţia de a lua decizii drastice pentru reglementarea condiţiilor în care au acces maşinile de mare tonaj în Arad. Pe ordinea de zi se regăseşte proiectul de hotătâre prin care se modifică substanţial actul normativ precedent.

Municipiul va fi zonat din nou, se vor introduce vignete arădene, iar amenzile sunt de până la câteva mii de lei. Dacă până acum, municipiul era împărţit în zonele A, B şi C, acum Aradul va avea doar două zone: A şi B. În zona A intră marea majoritate a străzilor din municipiu, iar în zona B au fost incluse, printre altele, arterele pe care este deviat traficul de tranzit.

Vignete locale

„Accesul vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, care efectuează transporturi cu destinaţia Arad, în zonele A şi B,  pentru o durată ce nu depăşeşte 24 de ore, este permis în condiţiile stabilite de prezenta hotărâre, cu plata tarifului de o zi (24 ore), atât pe baza autorizaţiei de acces eliberată de Primăria Municipiului Arad,  cât şi pe baza „vignetelor de acces”, vignete ce au o valabilitate de 24 de ore”, se menţionează în proiectul de hotărâre. Vignetele de acces se vor putea achiziţiona la punctele de vânzare a vignetelor amplasate la intrările în oraş, informează Municipalitatea. Mai mult, din vânzarea vignetelor arădene vor putea beneficia şi benzinăriile.

„Staţiile de distribuţie carburanţi care acceptă punerea în vânzare a vignetelor de acces în municipiu pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au dreptul de a încasa 5% din valoarea tarifului pentru fiecare vignetă vândută de către aceştia. Punerea în vânzare a vignetelor de acces de către staţiile de carburanţi se va face în baza unei convenţii de colaborare încheiate între acestea şi Primăria Municipiului Arad”, se menţionează în proiect. Pe scurt, autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone au acces în ambele zone ale oraşului. Cele cu masa cuprinsă între 3,51 tone şi 7,5 tone nu au acces în zona A, iar în zona B costurile sunt de 200 lei pe lună sau 50 de lei pe zi.

Puncte de cântărire

Aleşii locali vor stabili şi mai multe puncte de cântărire a tonajului autovehiculelor. Pe lista de propuneri sunt enumerate Calea Aurel Vlaicu – zona de acces în municipiu dinspre Nădlac, după sensul giratoriu de la centrul Comercial „Armonia”, Calea Zimandului – parcarea din zona Cimitirului Ortodox, Zona Industrială Est – tronsonul cuprins între locuinţele ANL şi strada Voinicilor, strada Steagului – Zona terenului viran de la intrarea în municipiu, Calea Timişorii – Zona cuprinsă între pasajul (la nivel) cu calea ferată şi strada Orşova.

Transport persoane, gratis

Vehiculele destinate transportului de persoane au acces gratuit în cele două zone, potrivit proiectului, „condiţionat de respectarea strictă a traseelor aprobate pentru cursele efectuate de acestea. Nerespectarea traseelor aprobate va conduce la aplicarea sancţiunilor prevăzute pentru accesul în zonele cu restricţie fără autorizaţie”.

S.B.

Taguri: , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor