Viitorul, prin ochii lor

De Eugen Rogojan
Viitorul, prin ochii lor
O șansă în plus pentru elevii cu cerințe educaționale speciale – proiectul Erasmus+ „Viitorul prin ochii noștri”.

Profesorii Liceului Special „Sfânta Maria” din Arad înțeleg cât de important este să se perfecționeze neîncetat, pentru a putea să facă față tuturor provocărilor pe care le întâlnesc în demersul didactic.

În anul școlar 2016-2017, cadrele didactice au derulat proiectul „Viitorul prin ochii noștri”, finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP România, prin intermediul acestuia elevii și cadrele didactice având posibilitatea de a își perfecționa competențele profesionale și personale. În luna mai, 12 cadre didactice au participat la un program de formare în Barcelos, Portugalia, iar în luna iunie 16 elevi și profesori însoțitori au participat la un alt stagiu de pregătire, în Salonic, Grecia.

Elevii care au ajuns pe meleaguri elene, la Salonic, sunt copii cu deficiențe, care studiază la Liceul Special „Sfânta Maria” în diverse domenii, precum industria alimentară, mecanica și protecția mediului. Au fost primiți cu brațele deschise de reprezentanţii Centrului de Învățare IPODOMI – A. SINANIS&SIA O.E., care le-au facilitat accesul spre agenții economici de profil.

Experiența de două săptămâni le-a oferit elevilor participanți, pe lângă visul împlinit pentru care se vor bucura mult timp de acum înainte, și o serie de oportunități profesionale, având acolo posibilitatea de a își aprofunda cunoștințele, devenind astfel mai buni brutari-patiseri, lăcătuși-mecanici sau tehnicieni ecologi. Totodată, au învățat să comunice mai bine și să utilizeze tehnică de ultimă generație, lucru care le va facilita găsirea unui loc de muncă.

Nu în ultimul rând, elevii și-au dezvoltat competențele lingvistice și culturale, fapt deloc de neglijat într-o lume în care cunoașterea unei limbi străine și punerea în valoare a competențelor personale sunt extrem de importante.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !