Vin alegerile. Atenţie la buletine!

De Alin Gherasim
1Comentariu
Vin alegerile. Atenţie la buletine!
Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei atrage atenţia arădenilor să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate.

Vom avea alegeri prezidenţiale în data de 10 noiembrie şi, cel mai probabil, un al doilea tur, în 24 noiembrie. În acest context, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei Arad face un apel către toţi locuitorii din judeţul nostru să îşi verifice termenele de valabilitate ale actelor de identitate, pentru a nu ajunge în imposibilitatea de a vota. În cazul în care documentele sunt expirate sau pe cale de a expira, arădenii sunt sfătuiţi să se adreseze serviciilor locale de evidenţă a persoanelor pentru a solicita noi acte de identitate. Pentru buletine, este nevoie de o cerere tip, certificatul de naştere în original şi copie, dar şi a copiilor solicitantului care au sub 14 ani, certificatul de căsătorie ori cel de divorţ, certificatul de deces al soţului decedat, dacă este cazul, dovada adresei de domiciliu, consimţământul proprietarului spaţiului de locuit şi chitanţa de 7 lei, reprezentând contravaloarea noii cărţi de identitate.

„În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele prevăzute de lege pentru eliberarea cărţii de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidență a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate, însă acestea nu constituie și documente de călătorie”, anunţă cei de la DJEP.

Programul serviciilor

Cei de la Evidenţa Populaţiei au transmis şi programul de funcţionare a instituţiei, dar şi a celor 19 servicii locale de evidenţă a populaţiei de pe raza judeţului, respectiv Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiș, Beliu, Gurahonț, Săvârșin, Socodor, Șiria, Târnova, Vinga, Vârfurile, Vladimirescu, adaptat cu ocazia alegerilor prezidenţiale. „Serviciile de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului îşi vor desfăşura activitatea în zilele de 9 şi 23 noiembrie, în intervalul orar 8:00 – 16:00, precum şi în zilele de 10 și 24 noiembrie, în intervalul orar 7:00 – 21:00”, spun cei de la DJEP.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor