Vin banii pentru ONG-urile din Arad

De Alin Gherasim
Vin banii pentru ONG-urile din Arad
© ONG-urile, aşteptate cu proiecte
800.000 de lei este suma alocată de Consiliul Judeţean pentru activităţile nonprofit pentru anul 2017.

Centrul Cultural Judeţean Arad a cerut, Consiliul Judeţean Arad a dat. 800.000 de lei este suma alocată în acest an pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit, activităţi ce vor fi susţinute pe parcursul anului 2017 de organizaţii, asociaţii sau fundaţii. Cea mai mare sumă, 600.000 de lei, practic trei sferturi din toţi banii, va merge către finanţarea sportului de performanţă. „Solicitările pentru sport sunt mai mari deoarece la nivelul județului sunt mai puține asociații și ONG-uri cu profil cultural comparativ cu cele care au obiectul de activitate sportul de performanță. Acestea se găsesc nu doar în orașele din județ, ci și la nivelul comunelor. Din acest motiv sumele solicitate pentru sportul de performanță sunt mai numeroase comparativ cu cele din domeniul activităților cultural turistice”, se arată în documentele CJA.

60.000 de lei vor merge către activităţile pentru tineret, câte 40.000 spre turism şi protecţia mediului, educaţie şi sănătate şi cultură tradiţională, iar suma de 20.000 de lei va finanţa producţiile editoriale. „Precizăm că acestea reprezintă domenii sectoriale ale culturii, educaţiei, sportului, turismului, voluntariatului şi tineretului, acoperind un spectru larg de activităţi pentru solicitanţii fondurilor publice”, mai spun cei de la CJA. Aşadar, în perioada imediat următoare, Centrul Cultural Judeţean va anunţa deschiderea perioadei de depunere a proiectelor, asociaţiile şi organizaţiile fiind aşteptate să solicite bani.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !