Vine afluxul de călători la frontieră!

De Ioana Costas
1Comentariu
Vine afluxul de călători la frontieră!
© Punctul de Frontieră Nădlac de pe autostradă, pregătit Foto: V.O.
Vin concediile, crește traficul la frontiere! Polițiștii de frontieră spun, însă, că sunt pregătiți pentru afluxul de călători.

Poliția de Frontieră Arad se așteaptă la o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport prin punctele de frontieră din județul Arad la granița cu Ungaria. Totul, din cauza sezonului estival. Mai marii instituției asigură că deja au luat toate măsurile pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

Astfel, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor, a crescut numărul arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora, și a dispus folosirea la maxim a capacității punctelor de trecere a frontierei şi, în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

44 la sută din trafic pe Nădlac

La granița cu Ungaria, cel mai important Punct de Trecere a Frontierei este Nădlac II de pe autostradă. Valoarea numerică a traficului rutier înregistrată în cadrul Nădlac II de pe autostradă reprezintă 44 la sută din valoarea totală a traficului rutier înregistrată la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au precizat, în ceea ce privește traficul de la Nădlac II de pe autostradă, că „s-a lucrat și se va lucra în continuare pe 10 benzi pe sens, 6 pentru persoane și 4 pentru camioane”. Anul trecut, în perioada estivală – între 1 iunie și 31 august 2016 – prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au avut loc 2,1 milioane treceri persoane, în timp ce la frontiera Borș au avut loc 1,7 milioane treceri persoane.

Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la granița comună. În județul Arad există Puncte de Trecere a Frontierei în Ungaria la Vărșand, Turnu, Nădlac – oraș, Nădlac II – autostradă și la Curtici – punct de frontieră cu specific feroviar.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor