Vineri „vine” Bursa Muncii

De Diana Dutu
Vineri „vine” Bursa Muncii
Evenimentul va avea loc la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Eveniment de tradiţie organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad în preajma Zilei Femeii. Bursa Locurilor de Muncă pentru Femei va avea loc vineri, 10 martie, începând cu ora 9.00, la sediul AJOFM Arad de pe strada Călugăreni nr. 1/a (clădirea nouă-parter).

„Acţiunea urmăreşte în primul rând medierea directă între angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv încadrarea şomerilor pe locurile de muncă disponibile iar, pe de altă parte, informarea clienților cu privire la măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul Serviciului Public de Ocupare. Vor fi, de asemenea, prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri, inclusiv noutățile legislative în acest domeniu” – precizează Mihaela Jude, purtător de cuvânt al AJOFM Arad.

Până în acest moment, la Bursa Muncii pentru Femei şi-au anunţat participarea 20 de agenţi economici care oferă 470 de locuri de muncă. Majoritatea slujbelor sunt în următoarele domenii: industrie textilă, construcţie de maşini, industria lemnului, asigurări.

Coordonate

În evidenţele AJOFM Arad se află, în prezent, 4.993 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 1.552 sunt indemnizate şi 3.441 neindemnizate. Majoritatea şomerilor sunt bărbaţi (2.733), numărul femeilor care îşi caută o slujbă fiind de 2.260. Rata şomajului înregistrată în luna ianuarie 2017 în judeţul Arad este de 2,31% – în uşoară scădere (0,28%) faţă de luna anterioară.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !