Violenţa domestică în Arad: 16 cazuri pe lună!

De Diana Dutu
1Comentariu
Violenţa domestică în Arad: 16 cazuri pe lună!

Până la data de 1 octombrie 2015, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad a înregistrat 147 de cazuri de violență domestică. Adică aproximativ 16 în fiecare lună. Victime ale violenţei domestice au fost 137 de copii și 10 femei. Dintre acestea, 38 au prezentat forme de abuz fizic (10 femei și 28 de copii). Au fost abuzați emoțional 17 copii, iar specialiștii DGASPC au identificat 3 cazuri de abuz sexual exercitat de un membru al familiei. Au fost înregistrate și 65 de cazuri de neglijare și 24 de alte situații în care a fost solicitată intervenția Serviciului de Evaluare și Consiliere în Situații de Abuz, Neglijare și Violență Domestică din subordinea DGASPC Arad.
Potrivit statisticilor, multe din acțiunile violente se petrec la domiciliu și se produc între soți sau parteneri. Aproape 50 la sută din victime locuiesc cu copii mai mici de 12 ani, care de cele mai multe ori ajung să fie victime, la rândul lor. Violența sau abuzul domestic poate afecta pe oricine, dar problema este, de cele mai multe ori, trecută cu vederea, iertată sau negată. Acest lucru se adeverește când abuzul este de tip psihologic și nu de tip fizic. Cel emoțional poate fi minimizat, dar lasă cele mai adânci și durabile urme în viața unei persoane1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor