Virozele şi pneumoniile, în creştere în judeţul Arad

De Diana Dutu
3Comentarii
Virozele şi pneumoniile, în creştere în judeţul Arad
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numărul acestora a crescut cu 12% de la o săptămână la alta.

Vremea bună din ultima perioadă de timp pare că a fost destul de păcătoasă. Numărul arădenilor diagnosticaţi cu infecţii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi cu pneumonii a crescut de la o săptămână la alta. Dacă în perioada 15-22 octombrie în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Arad se aflau 1.427 de cazuri de boală, în perioada 22-28 octombrie numărul cazurilor a crescut cu 180 (12%), ajungând la 1.607 bolnavi. Cea mai mare creştere – 31% – s-a înregistrat în cazul pneumoniilor. Numărul cazurilor grave a rămas, însă, constant, în fiecare din cele două săptămâni înregistrându-se 80 de internări ale pacienţilor diagnosticaţi cu IACRS şi pneumonie.

Situaţia, în detaliu

În săptămâna 15-22 octombrie, medicii arădeni au raportat 1.199 de cazuri de viroze (din care 45 de internări) şi 228 de pneumonii (din care 35 de internări). În cazul IACRS, cei mai mulţi bolnavi (710) sunt copii cu vârste cuprinse între 0-15 ani. Dintre aceştia, 22 au avut nevoie de internare. În cazul pneumoniilor, cei mai mulţi bolnavi (88) au vârste cuprinse între 15-49 de ani. În ceea ce priveşte cazurile grave, cele mai multe au fost raportate în rândul copiilor: 20 au avut nevoie de internare în spital.
În săptămâna 22-28 octombrie, s-au înregistrat 1.308 cazuri de viroză (din care 29 de internări) şi 299 de pneumonii (din care 51 de internări). În ceea ce priveşte categoriile de vârstă cele mai afectate, lucrurile au rămas neschimbate faţă de săptămâna precedentă: 776 de copii până la 15 ani cu viroze şi 100 de persoane de 15-49 de ani cu pneumonii. În privinţa cazurilor care au avut nevoie de internare, 24 din cei 29 de pacienţi spitalizaţi cu IACRS şi 32 din cei 51 de bolnavi internaţi cu pneumonie sunt copii de 0-15 ani.

Recomandări

Medicii recomandă respectarea câtorva măsuri de igienă pentru a ține departe afecțiunile de sezon: spălați-vă pe mâini în mod regulat, cu apă și săpun, acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când strănutați, stați acasă când sunteți bolnav, nu reutilizați batiste sau șervețele (virusul gripei și alte virusuri respiratorii pot supraviețui temporar în afara corpului, astfel încât vă puteți infecta atingând batiste și șervețele utilizate).3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor