Vis împlinit după 17 ani!

De Daniel Scridon
3Comentarii
Vis împlinit după 17 ani!
Arădeanul Flavius Biea va boxa pentru Centura IBA Inter-Continental în Gala Campionilor 2018.

„Omul sfinţeşte locul, iar în sportul arădean, Ruben este omul” – aşa l-a caracterizat Florin Molcuţan, consilier în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, pe Ruben Stoia, organizatorul Galei Campionilor 2018, eveniment prefaţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Alături de cei doi amintiţi mai sus au fost prezenţi: Cristian Gavra, directorul DJST Arad; Viorel Plosca, arbitru, supervizorul galei, dar şi Flavius Biea, „capul de afiş” al reuniunii pugilistice de pe 17 noiembrie, ora 20, de la Sala Sporturilor „Victoria”. Rolul de prezentator a fost jucat de carismatica Bianca Morariu.
Se întoarce acasă
Omul care a scos boxul arădean din anonimat, Ruben Stoia, a deschis conferinţa de presă: „A fost un vis de-al meu să organizez o astfel de gală, în care arădeanul Flavius Biea să revină, din nou, după 17 ani, pe ringul de box din Arad, oraş în care şi-a început cariera de pugilist. Cu Flavius am bătut prima oară palma, iar restul Galei Campionilor a venit pas cu pas. Am avut alături de mine oameni inimoşi, care m-au sprijinit necondiţionat în acest demers, în special pe prietenul meu, deputatul Dorel Căprar. Îmi doresc ca Flavius să câştige această Centură în faţa unei săli arhipline”.
O mare bucurie
Aflat în faţa cei de-al 17-lea meci profesionist din carieră – va întâlni un boxer din Venezuela, Yeison Gonzales (20 ani), în joc fiind Centura IBA Inter-Continental, rămasă vacantă – Flavius Biea (28 ani) s-a arătat extrem de bucuros de a boxa acasă. „Vreau să păstrez această Centură în România. Acum sunt pe locul 170 în lume. Dacă voi câştiga Centura şi o voi mai pune odată în joc şi voi învinge, voi intra în primii 100 şi voi putea boxa pentru titlul mondial. Nu am plecat afară din ţară, pentru că şi aici, în România, se pot face lucruri frumoase. Am două oferte din Anglia şi SUA, poate semnez cu vreuna după această gală” – a spus Flavius, însoţit de soţia sa, Roxana, căreia i-a mulţumit pentru sprijin, scoţând în evidenţă faptul că în spatele unui bărbat de succes, stă o femeie puternică.
Zece jocuri
Pe lângă meciul în care Flavius Biea va încerca să păstreze Centura IBA Inter-Continental la Arad, în cadrul galei vor mai fi 9 partide de box profesionist, în care vedete vor fi şase pugilişti români (Alexandru Jur, Florin Cordoş, Ionuţ Tănăsie, Cezar Juratoni, Daniel Buciuc şi arădeanul Eduard Gafencu) şi trei din Ungaria (Mate Kis, Renato Egedi şi Balazs Bacskai). Majoritatea câştigători de centuri şi pretendenţi pentru a lupta pentru titluri europene sau mondiale.

7boxK15

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor