Vita Week, un nou proiect al IȘJ și CJA

De Eugen Rogojan
Vita Week, un nou proiect al IȘJ și CJA
Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Inspetoratul Școlar Arad, a inițiat proiectul educațional „Vita Week”.

Elevii mai multor școli din județul nostru au participat în perioada 16-19 la proiectul „Vita Week”, un proiect educațional în cadrul căruia s-au organizat activități, potrivit măsurilor adiacente distribuției de mere în școli, prevăzute în Hotărârea Guvernamentală nr. 558 din 2016.

Pe 15 și 16 mai, aproape 230 de elevi și 11 profesori coordonatori din opt școli din județul Arad au vizitat o fermă pomicolă din localitatea Felnac. Următoarele zile, 17 și 18 mai, s-au organizat concursuri cu tematica „Cea mai bună plăcintă/cel mai frumos coș sau aranjament de fructe”, la care s-au înscris peste patru sute de elevi și 17 cadre didactice din 15 unități de învățământ.

În ziua de miercuri, 17 mai, fiecare școală participantă a primit de la Consiliul Județean Arad (CJA) fructe pentru participarea le etapa județeană și realizarea produselor pentru concurs. A doua zi s-a desfășurat etapa județeană, în cadrul căreia s-au jurizat și premiat cele mai bune plăcinte cu fructe și cele mai frumoase coșuri sau aranjamente cu fructe. Juriul a fost compus din reprezentanții celor două instituții (CJA și IȘJ), președinte al acestuia fiind Chef Cezar. Participanții au primit din partea CJA diplome și pachete cu rechizite.

Primele locuri la concursuri au fost obținute de către Liceul Teoretic „Josef Gregor Tajovsky” din Nădlac – premiul I, Școala Gimnazială „Caius Iacob” din Arad – premiul II și Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din municipiu – premiul III.

Vineri, 19 mai, s-a desfășurat în cadrul aceluiași proiect, concursul „Cea mai mare salată de fructe”, organizat în incinta Cantinei Municipale din Arad. La acțiune au participat aproape două sute de elevi îndrumați de personal specializat în domeniul culinar, în vederea realizării salatei de fructe.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !