Viză pe carnetul de rentier agricol

De Diana Dutu
Viză pe carnetul de rentier agricol
© APIA Arad FOTO: JA
APIA anunţă că în perioada 1 martie-31 august 2016 rentierii agricoli trebuie să obţină viza anuală.

Începând de la 1 martie, rentierii agricoli trebuie să se prezinte la Centrul judeţean al APIA, pentru obţinerea vizei aferente anului 2016, a carnetelor de rentier agricol.

Pentru vizarea carnetului de rentier agricol, solicitantul (rentierul personal ori prin mandatar/ curator/ tutore), trebuie să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale, însoţită de mai multe documente. Actele trebuie depuse în original, pe baza lor angajatul APIA certificând copiile depuse. După certificare, originalele vor fi restituite solicitanţilor.

În cazul în care se constată că datele declarate de solicitanţi nu corespund realităţii, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă până la data completării dosarului conform prevederilor legale în vigoare.

Rată anuală

Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2015 poate fi încasată de moştenitorii săi, cu condiţia respectării prevederilor art.7 din Legea 247/2005 Titlu XI, doar dacă, până la 31 august 2016, moştenitorii vor depune la Centrul judeţean al APIA carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), însoţit de alte documente.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !