Vladimirescu se răscoală!

27Comentarii
Vladimirescu se răscoală!
VLADIMIRESCU – Locuitorii au ieşit în stradă şi ameninţă că vor bloca circulaţia tramvaielor dacă nu li se rezolvă problemele.

O nemulţumire care arde mocnit încă de a anul trecut este pe cale să provoace un val de revoltă în comuna arădeană Vladimirescu. De vină este DN 7, care trece prin localitatea respectivă. Oamenii care locuiesc pe partea cu liniile de tramvai nu pot nici în momentul de faţă să intre cu maşina în curte din cauza denivelării uriaşe dintre partea carosabilă şi liniile de tramvai. Deoarece DN 7 nu a beneficiat de o fundaţie nouă, drumarii au frezat doar o parte din vechiul asfalt şi l-au înlocuit. Încă de anul trecut, după ce drumul a fost finalizat, locuitorii din Vladimirescu au sesizat faptul că diferenţa de nivel este mult prea mare şi singurele autoturisme care ar putea coborî de pe şosea spre curte ar fi maşinile de teren. Pe atunci oficialii de la Drumuri Naţionale susţineau că nu pot să facă o pantă spre curţi deoarece ar ajunge în apropierea terasamentului liniilor de tramvai, iar, din cauza asfaltului, mijloacele de transport în comun nu ar mai putea circula. Locuitorii au fost „momiţi” cu fel de fel de variante care să rezolve această problemă, dar dintre toate aceste variante nu s-a concretizat niciuna. Muncitorii care au revenit să efectueze reparaţii la drum au fost scânteia care a reaprins conflictul dintre locuitorii din Vladimirescu şi reprezentanţii Drumurilor Naţionale.

Oamenii acuză că au fost minţiţi sistematic când de muncitori, când de reprezentanţii Ministerului Transporturilor. „Iniţial, cei care lucrau la modernizarea drumului ne-au spus că, într-adevăr, nu a fost respectat proiectul, deoarece trebuiau să decapeze mai mult asfalt”, spune unul dintre locuitorii nemulţumiţi. Acest lucru nu este confirmat de niciun oficial. „După aceea ne-au spus că, pentru a fi rezolvată această problemă, s-a luat legătura cu reprezentanţii Companiei de Transport Public Arad, iar aceştia au fost de acord să facă o lucrare de mare anvergură, respectiv să ridice linia de mers dinspre Arad spre Mândruloc de la intrarea în Vladimirescu şi până la ieşirea din comună”, continuă reclamantul. Mariana Birău, directorul CTP, spune că „noi nu avem cunoştinţă de aşa ceva, de o asemenea lucrare”. Şi pe bună dreptate, deoarece costul unei lucrări de asemenea amploare s-ar ridica la o sumă enormă, bani care, în situaţia actuală de criză, nu ar putea fi primiţi de nicăieri.

Nici măcar primarul

O altă ipoteză înaintată de către constructori se referea la implicarea Primăriei în această problemă. „Drumarii ne-au spus să luăm legătura cu Primăria, deoarece ei pot să vină să mai raşcheteze din stratul de asfalt pentru a permite accesul autoturismelor”, continuă locuitorii din Vladimirescu. Şi această variantă este greşită din start, deoarece drumul aparţine Ministerului Transporturilor, iar autorităţile locale şi nici măcar cele judeţene nu au niciun drept să intervină în vreun fel pe aceste şosele.

Blochează tramvaiele

Oamenii care locuiesc pe partea cu liniile de tramvai au ajuns la capătul răbdării. Aceştia ameninţă cu blocarea circulaţiei tramvaielor pentru a se face auziţi. „Nu voi bloca linia de tramvai voluntar, ci voi încerca să intru cu maşina de pe şosea spre curte. Deoarece diferenţa de nivel este una uriaşă, cu siguranţă voi rămâne cu maşina suspendată şi voi bloca circulaţia tramvaielor. Dacă va veni cineva să mă scoată, voi încerca din nou să intru în curte, şi iar mi se va bloca maşina. Altă soluţie nu avem decât să blocăm circulaţia, altfel nu suntem luaţi în seamă”, spune unul dintre cei blocaţi.

Circulă pe linii

Pentru a putea ajunge cu maşina în curte, locuitorii din Vladimirescu sunt nevoiţi să circule pe liniile de tramvai de la casa lor şi până la colţ, singurul loc pe unde poate fi „escaldată” şoseaua. Din spusele şoferilor, de nenumărate ori s-a întâmplat să se întâlnească pe drum cu tramvaiul şi să blocheze circulaţia pentru câteva minute.

Promisiuni nerespectate

Prinzând momentul în care muncitorii de la drumuri sunt din nou în Vladimirescu, locuitorii comunei au sunat la Regionala Drumuri Naţionale Timişoara. Directorul le-a promis personal, prin telefon, că va trimite un inginer care să evalueze situaţia. Asta se întâmpla joi dimineaţa, dar nu a venit nimeni să se intereseze de problemele oamenilor.

A.G.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor