Voicilă îndeamnă la iertare

4Comentarii
Voicilă îndeamnă la iertare
ARAD – Revoluţionarii i-au comemorat pe martirii Aradului, în lipsa autorităţilor, dar sprijiniţi de Biserica Ortodoxă.

Şi ieri, revoluţionarii şi-au exprimat dezamăgirea faţă de lipsa autorităţilor la comemorarea organizată de ei, însă au făcut-o în mod decent, fără ură sau strigăte furioase, fiind capacitaţi de îndemnurile la creştinească iertare ale lui Valentin Voicilă şi ale Arhiepiscopului Aradului, Timotei Seviciu, care a oficiat slujba de pomenire. Atât ÎPS Timotei Seviciu cât şi Valentin Voicilă au accentuat caracterul de revoluţie al evenimentelor din decembrie 1989, precum şi rolul pe care l-a jucat şi trebuie să îl joace în continuare credinţa în Dumnezeu. Valentin Voicilă s-a adresat tinerilor care erau prezenţi la manifestare, spunându-le să nu ia în seamă speculaţiile presei sau analiştilor politici care spun că atunci a fost o lovitură de stat. Mai ales presa franceză a fost dată ca exemplu negativ, pentru că a preferat să denatureze caracterul revoluţiei din România doar de dragul spectaculosului.Voicilă a făcut mereu apel la unitate, spunându-le colegilor săi că doar uniţi pot fi puternici. Chiar şi la Timişoara sunt mai multe organizaţii de revoluţionari, care fac de râs, certându-se între ele, în timp ce la Arad există o singură organizaţie, performanţă realizată prin multe eforturi.

Partidele, alături de revoluţionari

Partidele arădene din opoziţie au fost reprezentate la nivel de preşedinţi, Dorel Căprar(PSD), Neluţu Cristina(PNL) şi Mircea Purcaru (PC), depunând coroane la Monumentul Eroilor din faţa Palatului Administrativ. Toţi cei trei au fost alături de revoluţionari, atât în 21 cât şi în 22 decembrie şi au afirmat că nu vor participa la comemorarea organizată de către autorităţi. Deasemenea, toţi şi-au manifestatîncă odată dezaprobarea faţă de atitudinea administraţiei. 

JA-S.T.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor