Vor automat de bilete în Alfa

8Comentarii
Vor automat de bilete în Alfa
ARAD – Conducerea Companiei de Transport spune că, în perspectivă, e posibil să fie amplasat un astfel de aparat.

După ce au câştigat „bătălia” cu Compania de Transport, reuşind să-i determine pe consilierii locali să voteze reintroducerea liniei 2 de tramvai, după ce aceasta a fost desfiinţată, locuitorii cartierului Alfa vin cu o propunere către conducerea CTP: montarea unui automat de bilete măcar într-una din staţiile de tramvai din cartierul lor, aşa cum există în mai multe staţii din oraş, care eliberează bilete valabile o oră. „Cred că ar fi cea mai bună soluţie. Cu astfel de bilete am putea circula fără să plătim două bilete pentru un drum de oraş. În plus, dacă reuşeşti să-ţi faci treaba într-o oră, te poţi întoarce în Alfa cu acelaşi bilet. Cred că ar fi o investiţie bună pentru CTP achiziţionarea încă a unui astfel de aparat pentru Alfa”, spune L. Preda, o locuitoare a cartierului.

Conducerea CTP spune că nu exclude posibilitatea amplasării şi în Alfa a unui astfel de automat. Automatele de bilete nu sunt cumpărate ci închiriate, de la o firmă din Oradea, compania plătind comision pentru ele un anumit procent obţinut din vânzarea biletelor. „În Alfa problema e cu branşamentul electric. Aparatul nu poate fi montat chiar în staţia de tramvai, eventual undeva pe trotuar. În perspectivă, ne gândim la posibilitatea asta”, spune Petru Cuvineanu, director tehnic al CTP.

Funcţionare defectuoasă

Aparatele care eliberează bilete pentru transportul în comun cu tramvaiele în Arad sunt montate de aproape doi ani în mai multe zone din municipiu. Funcţionarea lor a stârnit de multe ori nemulţumiri în rândul călătorilor, care s-au trezit cu banii daţi dar fără bilet eliberat. Lipsa hârtiei, calitatea proastă a bancnotelor introduse sau actele de vandalism sunt câteva din motivele funcţionării defectuoase a automatelor.

JA – G.K.

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor